Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Links rijden? Hier zijn 6 tips

  Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

  Wanneer we naar een ander land reizen willen we natuurlijk zoveel mogelijk van de omgeving zien, waarbij een huurauto via Auto Europe uitkomst biedt. Op onze website geven we klanten zoveel mogelijk informatie over de prijzen en huurvoorwaarden, maar geen specifieke verkeersregels waardoor we nog weleens vergeten dat niet overal aan de rechterkant van de weg wordt gereden. En als u gewend bent om aan de rechterkant te rijden dan kan het rijden aan de linkerkant wel wat paniek opleveren. Hoe kunt u zich hier het beste op voorbereiden? Voor het gebruik van auto's werd er voornamelijk links gereden. Zo zouden soldaten die rechtshandig waren hun zwaard aan de linkerzijde dragen zodat ze, indien nodig, hun zwaard konden trekken en hun vijand te lijf konden gaan. Met paard en wagen aan de linkerkant rijden maakte het makkelijker om de vijand te zien aankomen. Aan het einde van de 18e eeuw heeft Napoleon bepaald dat al het verkeer in zijn rijk rechts moest rijden, waarna dezelfde trend is overgeslagen naar andere omliggende langen. Vandaag de dag rijdt 66% van de wereldbevolking aan de rechterkant en zijn er zevenenzestig landen waar aan de linkerkant van de weg wordt gereden.Om het u makkelijker te maken hebben wij een lijst met diverse tips samengesteld hoe u kunt wennen om aan de linkerkant te rijden. De meest populaire vakantiebestemmingen waar links wordt gereden zijn Australië, Bangladesh, Zuid-Afrika, Cyprus, Hong Kong, India, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Maleisië, Malta, Mauritius, Namibië, Singapore, Thailand en Nieuw-Zeeland.

  1. Oefen voordat u op reis gaat

  De makkelijkste manier om te wennen aan het links rijden is door dit voor vertrek te oefenen. Zoek een lege parkeerplaats of een afgelegen weg op waar u dit kunt oefenen. Ook is het goed om wat meer te lezen over het links rijden. Zorg ervoor dat u weet in welke situatie wie voorrang heeft. In Engeland is het bijvoorbeeld zo dat men links rijdt, maar rechts nog altijd voorrang heeft. Dit is echter niet in elk land zo waar links wordt gereden.

  2. Huur lokaal een auto

  Het aanpassen aan het verkeer dat aan de andere kant van de weg rijdt is moeilijk genoeg zonder dat ook het stuur, de stoel en de schakeling aan de andere kant zitten en u hier aan moet wennen. Huur daarom een auto op de plaats van bestemming en kies voor een kleine auto, zodat u minder problemen zult hebben in het verkeer en bij het parkeren.

  3. Kies de juiste transmissie

  Denk, naast de grootte van de auto, ook aan de transmissie. U bent wellicht gewend om in een handgeschakelde auto te rijden, maar dit betekent eveneens dat u met uw linkerhand moet schakelen. Dit en het rijden aan de linkerkant van de weg in een onbekend land kan voor onnodige problemen zorgen. Wellicht is het een idee om een huurauto met automatische schakeling te huren, of u kunt thuis in de woonkamer proberen te oefenen om met uw linkerhand te schakelen.

  4. Denk ‘links’

  Vergeet niet om altijd aan de meest linkse kant te rijden. Als u twijfelt over welke kant u op moet, houdt dan altijd links aan. Deze regel kunt u tevens hanteren bij een rotonde of een kruising. Een andere manier is om het verkeer te volgen. Echter, kijk bij het oversteken van een kruising of het verlaten van een parkeerplek eerst naar rechts, dan naar links en weer naar rechts.

  5. Gebruik een navigatiesysteem

  Mocht u naar een bestemming gaan waar u niet eerder bent geweest, dan is een navigatiesysteem een goed idee. Zo heeft u iemand in de auto die u vertelt waar u naartoe moet gaan, hoeft u zelf niet over de route na te denken en kunt u zich beter focussen op het rijden zelf.

  6. De eerste dag

  Een laatste, maar net zo belangrijke, tip is om zoveel mogelijk rijden op de dag van aankomst te vermijden. Dit is natuurlijk niet altijd een mogelijkheid. Kijk of het mogelijk is om een auto buiten een drukke stad te huren; zo vermijdt u het drukke verkeer. Na bijvoorbeeld tien uur vliegen naar Australië zult u waarschijnlijk niet zoveel energie meer hebben om u te focussen op het links rijden op de Australische wegen. Kies in zo’n geval voor provinciale wegen in plaats van een drukke snelweg. Vind u deze tips handig? Deel deze dan!

  Blog zoeken


  Categorieën