Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Kleurrijke steden: Geel, rood, blauw

  Geel: Hoi An

  Zonsopgang is een bijzonder moment van de dag in de Vietnamese stad Hoi An. Het zonlicht tovert de stad om tot een sprookjesachtige gouden stad en de zon maakt dat de gevels van het oude centrum stralen.Er zijn verschillende theorieën over de kleur van de huizen in Hoi An, maar niemand weet werkelijk waarom deze geel zijn. De kleur geel staat in Vietnam symbool voor voorspoed, geluk en respect, wat een reden kan zijn dat de stad deze kleur heeft gekregen. De stad is erg multicultureel; zo vindt u hier armoedige houten huisjes naast Japanse tempels die worden bewoond door Chinese handelaren, alsook decadente gebouwen in Frans-koloniale stijl.Deze sfeervolle stad is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft haar eigenzinnige karakter kunnen behouden. Het dagelijkse leven draait om de Thu Bon rivier. De achterzijde van de gebouwen kijken uit over de rivier, zodat het makkelijker is om goederen in- en uit te laden en te vervoeren. Ook vindt u hier de beroemde markt, waar in de drukte verse producten van eigen bodem worden verkocht. Tot op heden zijn ontelbare steegjes, kanalen, bruggen en historische bezienswaardigheden intact gebleven.Er verandert weinig in Hoi An, behalve de stroom toeristen die de stad komen verkennen.

  Rood: Roussillon

  Op een heuvel in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur ligt het kleine dorp Roussillon, dat in niets lijkt op andere dorpjes in Provence. De straten zijn okerkleurig, net als het platteland in de omgeving. Roussillon is een rustig en pittoresk roodbruin dorp, dat wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen in Frankrijk.Roussillon heeft geen noemenswaardige toeristische of historische attracties, maar het dorp en de omgeving zijn adembenemend. Bezoekers komen hier het hele jaar door, welke voornamelijk liefhebbers van kunst en natuur zijn.De kliffen rondom het dorp liggen er uitnodigend bij en zijn ideaal voor een wandeling. Zo mag een wandeling over het bekende ‘Okerpad’ niet gemist worden. Tijdens deze wandeling kunt u zich laten betoveren door de rode tinten en flora die typerend is voor dit gebied. Het zand wordt gekleurd door de ijzeroxide in de grond. De kleuren variëren van lichtgeel tot donkerpaars.

  Blauw: Chefchaouen

  Dit blauwe dorp in Marokko is een schitterend plaatje en is een rustig toevluchtsoord dat wordt omringd door onvruchtbaar land. De blauwe muren in steegjes en nauwe trappenhuizen staan in scherp contrast met de rode daken in de ‘medina’, welke onder Andalusische invloed gebouwd is. Ook hier is niet duidelijk waarom voor de kleur blauw gekozen is, ditmaal door de Joodse vluchtelingen die uit de jaren 30 vanuit Europa kwamen. Het wordt aangenomen dat de keuze voor deze kleur te maken heeft met religie. Zo werden in sjaals die voor gebed werden gebruikt blauwe draden geweven ter herinnering aan Gods eeuwige kracht. Het hedendaagse Chefchaouen is een unieke mengeling van Berberse, Hebreeuwse, islamitische en Moorse afstammelingen. U hoeft zeker geen stedelijke omgeving te verwachten, maar bereid u voor op een bijzonder avontuur dat u eens in uw leven gedaan moet hebben. Hier geniet u van prachtige straatjes, gerechten om van te watertanden en traditionele bazaars waar u kunt leren hoe te onderhandelen.

  Hoewel Auto Europe momenteel geen autoverhuur aanbiedt in Vietnam zijn er een groot aantal andere landen in Azië waar u wel een auto huren kunt, zoals bijvoorbeeld in Thailand. Van daaruit kunt u eenvoudig een geweldig weekend doorbrengen in Hoi An. Om Roussillon te bezoeken raden wij aan een huurauto te boeken in Marseille. Voor een bezoek aan Chefchaouen kunt u het beste een auto huren in Rabat of Fez.

  Blog zoeken


  Categorieën