Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Gezellige kerstmarkten in Duitsland en België

  Kerstmis nadert en de tijd van kerstmarkten bezoeken en glühwein drinken is weer aangebroken. De gezelligste kerstmarkten in Europa vindt u zonder twijfel in Duitsland en België. Vanaf het eerste Adventsweekend worden er in iedere stad één of meerdere kerstmarkten georganiseerd. Ideaal voor een gezellig dagje weg!


  Kerstmarkten in Duitsland

  Berlijn

  In de Duitse hoofdstad zijn er verschillende kerstmarkten en daarmee is er voor ieder wat wils. De kerstmarkt op de Gendarmenmarkt heeft een unieke sfeer tussen de statige gebouwen. Hier kunt u van 26 november tot 31 december 2012 genieten van uw glühwein. Een minstens zo gezellige sfeer vindt u op de kerstmarkt op de Alexanderplatz. Naast deze grote en bekende kerstmarkten, heeft in Berlijn bijna elke stadsdeel zijn eigen kerstmarkt. Als u een gemoedelijke wandeling over een kerstmarkt wilt maken, moet u zeker één van de lokale kerstmarkten in de stadswijken bezoeken.

  Düsseldorf

  Düsseldorf is het gehele jaar door een waar winkelparadijs, maar in de weken voor kerst is het nog gezelliger in de stad. Ondermeer op de Marktplatz en de Heinrich-Heine-Platz kunt u van 22 november tot en met 23 december 2012 terecht voor een heerlijke beker warme glühwein, zoete lekkernijen en prachtige kerstversiering.

  Keulen

  In Keulen zijn tijdens de Adventsweken de gevels en de etalages van de winkels in de binnenstad uitbundig versierd. Op het plein voor de Dom van Keulen vindt een grote kerstmarkt plaats: de Kölner Weihnachtsmarkt begint op 26 november en eindigt op 23 december 2012. Ook op andere plaatsen in Keulen vindt u gezellige kerstmarkten, zoals bijvoorbeeld op de Alter Markt en op de Neumarkt.

  Neurenberg

  De grootste kerstmarkt van Duitsland vindt ieder jaar in Neurenberg plaats. De Nürnberger Christkindlmarkt duurt van 30 november tot en met 24 december 2012. In het oude centrum van de stad vindt u honderden kramen en stalletjes waar u handgemaakte kerstversiering kunt kopen en heerlijke lekkernijen en Lebkuchen kunt eten. Natuurlijk ontbreekt de glühwein niet, die altijd in een fraaie beker wordt geserveerd.


  Kerstmarkten in België

  Antwerpen

  In het altijd gezellige Antwerpen vindt de kerstmarkt dit jaar plaats van 8 t/m 31 december 2012. In het centrum van de stad vindt u leuke stalletjes op het Steenplein, Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt. Als u na het winkelen ook nog even de schaatsen onder wilt binden, kan dat op de ijsbaan op het Steenplein.

  Brugge

  De kerstmarkt van Brugge duurt van 23 november 2012 tot 2 januari 2013. In deze gezellige Vlaamse stad wordt de kerstmarkt op de Grote Markt en op het Simon Stevinplein georganiseerd. Op deze pleinen en in de omliggende straten kunt u heerlijk slenteren en leuke winkels en kerstkraampjes bekijken.Naast de bovengenoemde markten zijn er natuurlijk nog veel meer leuke kerstmarkten in Duitsland en België die u gemakkelijk per huurauto kunt bezoeken. Wij hebben de hoogtepunten voor u uitgezocht, maar als u zelf nog leuke tips heeft over kerstmarkten: laat het ons weten!Wanneer u meer informatie wilt over autoverhuur in Duitsland of autohuur in België, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 085 - 001 2614.

  Veel plezier!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën