Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Gelukkig Nieuwjaar! Oud en Nieuw tradities wereldwijd

  Op 31 december om 23:59 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid. Overal ter wereld wordt Oud en Nieuw uitbundig gevierd. De laatste dag van het jaar is nu eenmaal een bijzonder moment. Auto Europe stelt u jaarwisselingstradities uit verschillende landen voor.

  Silvester, oftewel oudjaarsavond, wordt in Duitsland gevierd met familie of vrienden of op grote nieuwjaarsparty’s, die overal worden georganiseerd. Wanneer men thuis viert, gebeurt dat vaak mat racletten (gourmetten met kaas) en het kijken naar „Dinner for one“, een komische Engelstalige sketch, die op televisie wordt uitgezonden. Je toekomst voor het volgende jaar voorspellen gebeurt tijdens „blei giessen“, waarbij een opgewarmd en vloeibaar stukje lood in een kom water wordt gegooid. De vorm van het gestolde lood zegt iets over het nieuwe jaar. Om middernacht wordt er geproost met sekt of champagne en vuurwerk afgestoken.In Spanje is het belangrijk om tijdens Oud en Nieuw rood ondergoed te dragen en worden traditiegetrouw om middernacht op de 12 klokslagen 12 druiven gegeten. Vuurwerk steekt men niet zelf af, maar de steden organiseren een officieel vuurwerk. Ook in Portugal is het gebruikelijk om tijdens de jaarwisseling 12 druiven te eten en natuurlijk met een glas champagne te proosten. Sommige geloven dat het springen van een stoel om 12 uur of het dragen van een portemonnee vol geld geluk en voorspoed zal brengen voor het komende jaar. In de landelijke regio´s van Portugal is het traditie om tijdens middernacht de ramen en deuren te openen en met pannen en deksels veel herrie te maken. Op die manier wordt het nieuwe jaar verwelkomd.

  Oliebollen met poedersuiker

  In Nederland wordt oudjaarsavond traditiegetrouw met familie of vrienden gevierd. Oliebollen met poedersuiker mogen op 31 december natuurlijk niet ontbreken. Veel mensen kijken op de laatste dag van het jaar naar de Oudejaarsconference, waarin een cabaretier het afgelopen jaar nog eens op eigen wijze doorneemt. Om middernacht wordt geproost met champagne en vuurwerk afgestoken.In Frankrijk wordt de laatste dag van het jaar uitbundig gevierd met veel lekker en luxe eten, uiteraard met Franse champagne erbij. In Parijs wordt de Eifeltoren compleet verlicht. In Denemarken begint Oudjaarsavond rond 18.00 uur met de kersttoespraak van de Deense koningin en het ontkurken van de eerste fles champagne. In Polen viert men de jaarwisseling bij voorkeur met veel champagne en wodka, op familiefeesten of op grote openbare party´s, die overal in de steden worden georganiseerd.De bekendste plek in Amerika waar met spanning wordt uitgekeken naar het nieuwe jaar is Times Square. De bekende Times Square Ball zakt in de laatste minuut van het jaar langzaam naar beneden en luidt zo het nieuwe jaar in. Vanwege de tijdzones is Australië altijd één van de eerste landen waar het nieuwe jaar wordt begonnen met uitbundig vuurwerk vanaf de Harbour Bridge in Sydney.Auto Europe wenst iedereen alvast een hele goede jaarwisseling en een fantastisch begin van 2013!!

  Blog zoeken


  Categorieën