Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De meest prachtige nationale parken in Europa

  Laat alles achter u en ga terug naar de natuur! Voor de meest schitterende landschappen hoeft u helemaal niet zo ver weg te gaan. Europa heeft honderden nationale parken met verschillende landschappen als enorme gletsjers, dik beboste gebieden en magnifieke watervallen en met autoverhuur via Auto Europe ligt elk park binnen handbereik. Elk park is anders en aangezien er zoveel zijn hebben wij een lijst voor u samengesteld met tien nationale parken in Europa die perfect zijn om te verkennen.


  Nationaal park Plitvicemeren, Kroatië

  Plitvicemeren is het grootste nationale park in Kroatië en beslaat bijna driehonderd km². Het park is bekend vanwege de ongerepte bossen met watervallen en uitstekende wandelroutes. Het park werd geopend in 1949 en werd in 1979 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is grotendeels te danken aan het opvallend mooie landschap dat dit park jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt van over de hele wereld. Het park heeft zestien meren die met elkaar verbonden zijn en indrukwekkende watervallen. Afhankelijk van de stand van de zon en de kwaliteit van de organismen in het water lijkt het alsof de kleur van het water meerdere keren per dag verandert. De kleuren variëren van een diepe kleur groen tot azuurblauw.


  Nationaal park Vatnajökull, IJsland

  Nationaal park Vatnajökull werd opgericht in 2008 en heeft de grootste gletsjer van Europa. De gletsjer zelf is zo groot dat het 4% van het land beslaat, terwijl het hele park 13% van het land beslaat. De gletsjer is meer dan zevenduizend km² groot en is zo enorm groot dat het bergen, diepe valleien en zelfs actieve vulkanen bedekt. Omdat het landschap zo divers is, is het één van de beste plekken in de wereld om de interactie tussen ijs en vuur te zien. Er zijn veel warmwaterbronnen die worden omgeven door heuvels die bestaan uit ijs.


  Göreme Nationaal park, Turkije

  Eén van de hoogtepunten van West-Turkije is Göreme Nationaal park. Hier vindt u namelijk de meest spectaculaire landschappen ooit. Dit ongelooflijke landschap is over een tijdsbestek van miljoenen jaren gevormd door krachtige winden, woeste wateren en uitgebarsten vulkanen. Het park is in 1985 door UNESCO toegevoegd vanwege de culturele en natuurlijke waarde. Naast de adembenemende landschappen hebben de lokale bewoners honderden jaren lang in het poreuze gesteente gegraven en maakten zij onder meer tunnels, huizen en zelfs kerken in het gesteente. U kunt het terrein te voet, met de auto of met de fiets verkennen maar de beste manier om dit te doen is met een luchtballon.


  Nationaal park Jotunheimen, Noorwegen

  Volgens de oude Noorse mythologie beschouwden de Jötuns, reuzen en in latere tijd trollen genoemd, dit stuk land als hun thuis. Nationaal park Jotunheimen is een uitgestrekt en ongerept bergachtig gebied in het oosten van Noorwegen. Dit gebied leent zich prima voor wandeltochten met enkele van de meest spectaculaire panorama’s ter wereld. In dit park bevindt zich eveneens de hoogste berg van Noorwegen alsook gigantische meren, rivieren en gletsjers. Het gebied biedt een thuis aan rendieren, beren en andere dieren. U kunt hier prima activiteiten als raften, klimmen en gletsjer lopen beoefenen.


  Zwarte Woud, Duitsland

  Bekend van diverse sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals Hans en Grietje, is het Zwarte Woud. Vanwege de dikke bebossing kan het zonlicht hier nauwelijks schijnen, wat heeft geleid tot de huidige naam. Dit bergachtige gebied in het zuidwesten van Duitsland is erg populair onder reizigers en liefhebbers van de natuur. Het heeft wandelroutes die gezamenlijk een lengte hebben van bijna dertigduizend kilometer. Er zijn dus meer dan genoeg routes om uit te kiezen en het bos te voet of op de fiets te verkennen. Er zijn een aantal stadjes in dit nationale park, zoals Baden-Baden dat bekend is vanwege haar natuurlijke warmwaterbron. Wanneer u een cruise maakt over de rivier de Rijn is het mogelijk om het Zwarte Woud te zien. Tijdens de winter is dit gebied bij uitstek geschikt om te langlaufen.


  Nationaal park Triglav, Slovenië

  Dit park vindt u in het noordwestelijke deel van Slovenië en is het enige nationale park van het land. Het werd officieel geopend in 1981 en is beroemd om de bergketens, meren en valleien. De berg Triglav, waarnaar het park vernoemd is, is meer dan drieduizend meter hoog en ligt in het midden van het park. Klimmers en wandelaars kunnen de kleine toren bezoeken bovenop de berg en van het adembenemende uitzicht genieten. Door het hele park heen zijn wandelroutes te vinden; ideaal voor een ontdekkingstocht door het park.


  Nationaal park Oulanka, Finland

  Het nationaal park Oulanka is te vinden in het oosten van Finland en ligt vlakbij de grens met Rusland. Het zijn de gletsjers die dit park hebben vormgegeven en duizenden jaren geleden onder meer gigantische spleten en kloven hebben achtergelaten. De wandelpaden lopen meerdere malen over rivieren en leiden naar de top van de berg, waar u uiteindelijk een schitterend uitzicht over het gebied heeft . White water rafting is in dit gebied zeer populair, wegens de kristalheldere rivier met afwisselend kalm water en ondiepe stroomversnellingen.


  Nationaal park Dolomiti Bellunesi, Italië

  Dit nationale park is opgericht in 1990 en beslaat meer dan 300 km². Nationaal park Dolomiti Bellunesi ligt in het noordoosten van Italië en ligt op slechts twee uur rijden van de drukke stad Venetië. Het park bestaat grotendeels uit bossen met groene weiden en hoge bergen. Er zijn hier meer dan dertienhonderd plantensoorten, wat telt voor een vierde van alle plantensoorten in Italië. Er zijn ontelbare wandelroutes die wachten om verkend te worden waar u onderweg op prachtige bloemen, bladeren die verkleuren en uitzichten wordt getrakteerd. Recentelijk is het park begonnen met het renoveren van oude dorpjes die in het gebied liggen, aangezien deze jaren geleden in spookdorpen zijn veranderd toen de bewoners de plek verlieten. Het zicht op deze oude dorpjes met op de achtergrond de bergen is schitterend om te zien.


  Nationaal park Écrins, Frankrijk

  Er zijn in totaal tien nationale parken in Frankrijk, waarvan nationaal park Écrins een natuurreservaat is met de meest indrukwekkende uitzichten. De bergketens, met meer dan honderd toppen met een hoogte van bijna drie kilometer, bieden een spectaculair uitzicht over de groene valleien. In de winter zijn de meeste wandelpaden in dit gebied gesloten vanwege sneeuwval, maar u kunt hier dan sneeuwwandelen en skiën.


  Nationaal park De Hoge Veluwe, Nederland

  In de buurt van Arnhem ligt in het midden van Nederland de Hoge Veluwe. Dit is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland. Het park is bekend vanwege de landschappen die variëren van bossen tot duinen en was oorspronkelijk bedoeld als jachtterrein, maar is tegenwoordig één van de grootste natuurreservaten in Nederland. In het park vindt u verschillende soorten herten, varkens, slangen en vogels. Natuurlijk is de fiets de beste manier om zoveel mogelijk van het park te zien.

  Blog zoeken


  Categorieën