Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De Canarische Eilanden een echte winterzonbestemming

  Heeft u even genoeg van de kou en nattigheid? De Canarische Eilanden zijn dan de perfecte en enige bestemming binnen europa om het echte gevoel van een strandvakantie te krijgen in de winter. Door het subtropische klimaat is het hier het gehele jaar mogelijk een strandvakantie te houden. Het bestaat uit een aantal eilanden in de Atlantische oceaan ten westen van Marokko. Deze eilanden behoren één van de zeven autonome regio's van Spanje en trekken jaarlijks veel toeristen aan. Hieronder vindt u van ieder eiland een korte beschrijving.

  Gran Canaria

  Het eiland behoort tot de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa. Het trekt jaarlijks ongeveer 3 miljoen toeristen aan waaronder ook de Spanjaarden zelf. In het zuiden van het eiland is het klimaat het warmste en het droogste en hier vind je ook de meeste badplaatsen. Gran Canaria biedt een afwisselend landschap met bergen, zandstranden, duinen, groene ravijnen en bergdorpjes.

  Fuerteventura

  Dit is het op één na grootste eiland. Het heeft zijn geheel eigen landschap. Er is wat weinig groen maar je vindt hier de grootste witte zandstranden van de eilandengroep en er zijn slechts weinig dagen waarop de zon niet schijnt. Er zijn meerdere natuurparken te vinden alle met een geheel eigen uitstraling. Er staat vrijwel altijd een stevige wind waaraan het eiland ook zijn naam verdankt (Fuerteventura = Sterke wind)

  Lanzarote

  Lanzarote is qau grootte het vierde eiland van deze eilandengroep. Het bestaat grotendeels uit vulanische grond en gesteente. Een vijfde gedeelte van het eiland is natuurgebied. Door een vulkanische uitbarsting in de 18e eeuw ziet het eruit als een maanlandschap. Het eiland is duidelijk minder toeristisch al behoort het ook tot één van de drukst bezochte bestemmingen binnen Europa. Er zijn uitstekende wgen om het eiland per auto te verkennen.

  Tenerife

  Het grootste eiland is Tenrife. Gezichtsbepalend voor dit eiland is de grote vulkaan Pico del Teide. Met 3718 meter hoogte en 7 km boven de zeebodem is dit de hoogste berg van Spanje. In de winter ligt er zelfs sneeuw op de top. Je vindt er veel stranden en terrasjes. Het behoort tot de populairste winterzonbestemmingen van Europa. Het bechikt over een indrukwekkend landschap wat u goed moet een auto kunt verkennen.

  La Palma

  La Palma staat bekend als het groene eiland. De oorzaak hiervan is dat er meer regen valt dan op de andere eilanden. Het bestaat uit subtropische bossen, laurierbossen met grote varens en lagergelegen lavavelden met cactussen en vetplanten. Het toerisme is hier aanzienlijk minder en vooral doordat de witte stranden hier ontbreken. er zijn wel een aantal stranden te vinden echter zijn deze zwart van kleur.

  La Gomera

  Dit is het op één na kleinste eiland en er zijn weinig toeristen. Mensen gaan hier vooral heen om van de rust en de natuur te genieten. Veel toeristisch attracties heeft het eiland niet. Het bestaat hoofdzakelijk uit een berglandschap en ook hier ontbreken de witte stranden want deze zijn net als op La Palma zwart. De natuur en de uitzichten zijn fantastisch en als je liever van een mooi landschap en de natuur geniet dan op een strand in de zon te liggen dan ben je hier op het juiste adres.

  El Hierro

  El Hierro is het kleinste van de eilandengroep. Tot 1885 was dit eiland het nulpunt van de meridiaan (Tegenwoordig Greenwich). Het eiland is vooral geliefd bij duikers. Je vindt hier meer dan tien duikplaatsen met een uniek onderzees vulkaanlandschap vol met leven. Het binnenland is groen met prachtige bossen en heeft indrukwekkende uitzichten op de Atlantische Oceaan.

  Blog zoeken


  Categorieën