Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De 7 nieuwe wereldwonderen - deel 1

  De benaming 'wereldwonder' wordt gebruikt om een bijzonder bouwwerk of gebied, dat door mens of de natuur gecreërd is, te omschrijven. Helaas zijn de wereldwonderen van de meest bekende en gebruikte lijst verdwenen, afgezien van de Piramide van Cheops. In 2006 werden er verkiezingen gehouden om de nieuwe wereldwonderen te kiezen. Welke dat zijn geworden leest u in dit eerste deel van de nieuwe 7 wereldwonderen!

  CHICHÉN ITZÁMexico
   

  In het noorden van de Mexicaanse stad Yucatán vindt u één van de belangrijkste oude steden van de Maya’s, genaamd Chichén Itzá. De naam van de stad betekent onder meer 'aan de rand van de bron'. In Chichén Itzá zijn er namelijk ondergrondse bronnen die, volgens de Maya’s, toegang verschaffen tot de ondergrondse wereld. Deze ondergrondse bronnen zijn ontstaan door de Chicxulubkrater, die ongeveer vijfenzestig miljoen jaar geleden een rol zou hebben gespeeld bij het uitsterven van de dinosauriërs. Bovengronds vindt u een gigantisch bouwwerk, genaamd El Castillo. Dit bouwwerk wordt ook wel de Piramide van Kukulcán genoemd. Deze trappiramide werd gebruikt als een tempel voor de god Kukulcán en is één van de bekendste bouwwerken van Mexico. Bezoek ook de Tempel van de Krijgers, waar bovenaan de tempel een 'chac mool' staat. Dit is een soort stenen beeld dat zeer waarschijnlijk werd gebruikt om mensenharten op te presenteren als offer voor de goden.

  MACHU PICCHU – Peru

  Vlakbij de Peruaanse stad Cuzco ligt een eeuwenoude stad van de Inca’s, Machu Picchu. De stad is een wonderlijke plek waar nog veel overblijfselen van de Inca beschaving te vinden zijn. Er is geen eenduidig antwoord te geven op wat de functie van de stad was. Wat wel vast staat is dat de ligging van de stad een prachtig uitzicht biedt op de vallei onder haar. De stad zelf is een bijzondere plek en heeft een mystieke sfeer. Als u een uitdaging wel ziet zitten dan kunt u ervoor kiezen om de berg Huayna Picchu te beklimmen. Het uitzicht vanaf deze berg is nóg spectaculairder dan die vanaf de stad, als dat al mogelijk is.

  CRISTO REDENTOR (Christus de Verlosser) – Brazilië

  Dit immense beeld van Jezus Christus torent sinds 1931 boven de stad Rio de Janeiro uit. Hoewel dit monument tegenwoordig één van de grotere trekpleisters in Brazilië is, heeft het nogal wat voeten in de aarde gehad voordat men daadwerkelijk met dit project kon beginnen. Het was een katholieke priester die in 1850 concrete vormen aan het idee van dit standbeeld wilde geven, maar aangezien de koninging dit niet wilde financiëren kwam het plan niet van de grond. In 1921 was het de kerk van Rio de Janeiro die, dankzij een grootse inzamelingsactie, ervoor zorgde dat tien jaar later dit achterdertig meter hoge beeld op de berg Corvocado over de stad kijkt. Voorheen kostte het nogal wat moeite en fysieke inspanning om bij het beeld te komen, maar tegenwoordig kan iedereen op de berg komen dankzij een tandradbaan, liften en roltrappen.

  De beste manier om van deze wereldwonderen te genieten is met een huurauto! En via Auto Europe boekt u tegen voordelige tarieven de huurauto van uw wens. Via onze website is het eenvoudig om een huurauto te boeken. Houdt u liever van persoonlijk contact? Neem dan telefonisch contact met ons op en bel het telefoonnummer 085 -  001 2416.

  Blog zoeken


  Categorieën