Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR TURIJN PORTA NUOVA TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Turijn Porta Nuova Treinstation - De ideale uitvalsbasis

  Turijn is een belangrijk cultureel en zakelijk centrum in het noorden van Italië en was van 1861 tot 1865 zelfs de hoofdstad van Italië. Het is daarnaast de bakermat van de Italiaanse autoindustrie. Veel iconische auto's zijn namelijk in Turijn ontworpen en gebouwd, zoals Lancia, Fiat en Bertone. De stad heeft zelfs een museum gewijd aan de autosport en -industrie en de collectie omvat meer dan 200 zeldzame auto's. Als echte autostad en om de grote aantallen toeristen in de neoklassieke straten van Turijn tegemoet te komen, beschikt de stad over tal van vervoersknooppunten die de stad verbinden met de rest van Italië en Europa, waaronder treinstation Porta Nuova. Ook mede vanwege de handige ligging in de stad kiezen daarom veel reizigers voor een auto huren op Turijn Porta Nuova treinstation om de stad en omgeving te kunnen verkennen.

  Stazione di Torino Porta Nuova, zoals het station lokaal ook wel bekend is, is het belangrijkste treinstation van de stad en het derde drukste treinstations van heel Italië. Het verwerkt maar liefst 70 miljoen passagiers op jaarbasis en naar schatting 350 treinen per dag. Het station dat centraal is gelegen in het zuiden van de stad aan Corso Vittorio Emanuele II, tegenover het drukke Piazza Carlo Felice, biedt tal van regionale, nationale en zelfs enkele internationale spoorverbindingen, waaronder naar Milaan.

  Auto Europe is al meer dan 65 jaar marktleider in de internationale autoverhuurbranche en biedt concurrerende autoverhuurtarieven op meer dan 24.000 locaties wereldwijd en een uitstekende klantenservice. Dankzij onze samenwerkingen met de beste lokale en internationale autoverhuurbedrijven hebben onze klanten bovendien een ruime keuze uit hoogwaardige voertuigen en profiteren zij regelmatig van exclusieve kortingen en andere aanbiedingen. Behalve reguliere huurauto's bieden wij ook luxe autoverhuur en camperverhuur aan. Neem vandaag nog contact op met onze huurspecialisten via +31 85 001 2614 voor meer informatie. Is het uw eerste keer dat u via Auto Europe huurt? Lees dan eens de talrijke autohuur beoordelingen in Turijn die onze klanten hebben achtergelaten zodat u met vertrouwen boekt.

  Stationsinformatie

  Station Porta Nuova werd gebouwd in 1861 en in 1864 in gebruik genomen. Door verschillende omstandigheden was het station echter pas in 1868 helemaal af en pas in 2009 werd het officieel ingehuldigd. Het station heeft zijn naam te danken aan de stadspoort die ooit op dezelfde plek stond. Porta Nuova is een kopstation en beschikt over twintig peroonsporen en een ondergronds metrostation. Het is meerdere keren gerenoveerd en uitgebreid met onder meer extra passagiersdiensten en een eet- en winkelgedeelte. De perronsporen en het merendeel van de passagiersdiensten bevinden zich op de begane grond en op de verdieping daaronder bevindt zich een parkeergarage en meerdere bedrijven. Op de bovenste verdieping zitten een postkantoor en kantoren. Het station biedt hogesnelheidsverbindingen met onder meer Milaan, Bologna Florence en Rome en Intercitydiensten naar Bologna, Napels en Salermo. Verder vertrekken er nachttreinen vanaf het station naar Alessandria, Pescara en Lecce en forensen- en regionale treinen naar Asti, Ronco en Genua.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Turijn Porta Nuova treinstation

  Hoewel station Porta Nuova het belangrijkste treinstation van Turijn is en is gelegen in het hart van de stad zijn er maar twee autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op het station die autoverhuur op Turijn Porta Nuova treinstation aanbieden, namelijk Sixt en Maggiore. Beide zijn gerenommeerde namen in de autoverhuurbranche, dus welke van de twee u ook kiest, u bent verzekerd van een goede service en prettige autohuurervaring. De huurauto ophalen is heel eenvoudig, want beide verhuurbedrijven hebben hun balie in het stationsgebouw zelf.

  Om het ophalen zonder problemen te laten verlopen, is het belangrijk dat u alle benodigde documenten bij u heeft. De hoofdbestuurder dient zelfs fysiek aanwezig te zijn en een geldige creditcard op eigen naam te kunnen overleggen evenals een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. Controleer de huurauto zorgvuldig op schade voordat u wegrijdt en laat alle eventuele schade vermelden op het schadeformulier. Laat een medewerker van het verhuurbedrijf de auto bij het inleveren ook weer controleren en als in orde aftekenen.

  Maggiore autoverhuur op Turijn Porta Nuova treinstation Maggiore autoverhuur op Turijn Porta Nuova treinstation
  Via Nizza 2,
  10125 Turijn, Italië

  +39 011 650 3013
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 13:00 uur, 14:00 - 18:00 uur
  Za: 08:00 - 12:30 uur
  Zo: gesloten
  Sixt autoverhuur op Turijn Porta Nuova treinstation Sixt autoverhuur op Turijn Porta Nuova treinstation
  Via Paolo Sacchi 3,
  10125 Turijn, Italië

  +39 02 9475 7979
  Openingstijden:
  Ma - za: 08:00 - 20:00 uur
  Zo: 09:00 - 18:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Station Porta Nuova is het belangrijkste treinstation van de stad en verwelkomt jaarlijks maar liefst 70 miljoen passagiers. Om bij te dragen aan een aangename reiservaring beschikt het station over alle reguliere voorzieningen en faciliteiten, zoals toiletten, pinautomaten, een bank, een geldwissekantoor, een bagageopslag en een informatiebalie. Verder vindt u er een reisbureau, een kantoor voor verloren bagage en spullen, een postkantoor, een Italo Club Lounge, een Arrow Club, Sala Blue Assistance en een ondergrondse parkeergarage. Ook beschikt het station over een prima winkelaanbod en diverse eet- en drinkgelegenheden die alles aanbieden van warme maaltijdeen tot verschillende koopwaar.

  Hoe komt u van en naar het station van Turijn Porta Nuova

  Het is eenvoudig van en naar station Porta Nuova te reizen dankzij zijn handige ligging en goede bereikbaarheid. Veel reizigers kiezen daarom voor een auto huren op Turijn Porta Nuova treinstation als alternatief voor ophalen op de luchthaven van Turijn. Ook voor reizigers die per trein naar Turijn reizen is een huurauto vanaf het station de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. Naar het centrum bent u lopend zo'n twintig minuten onderweg of u kunt het openbaar vervoer pakken (tramlijn 4 en buslijn 11) die in de buurt van het station vertrekken. Daarnaast heeft het station een eigen ondergronds metrostation waar u op de gele metrolijn 1 kunt stappen die het station verbindt met meer dan twintig metrostations verspreid door de stad, waaronder met station Turijn Porta Susa waar u op de hogesnelheidstrein (TGV) naar Parijs en Milaan kunt stappen. Een andere mogelijkheid om uzelf te verplaatsen, is het nemen van de taxi en deze vindt u op de Via Sacchi. Officiële stadstaxi's zijn te herkennen aan hun crème kleur en het taxiteken op het dak.

  Parkeertips

  Treinstation Porta Nuova beschikt over een eigen ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan 242 voertuigen en waar u voor niet al te veel geld kunt parkeren. Deze parkeergarage is beveiligd en daarom een prima plek om uw huurauto tijdens de autohuur op Turijn Porta Nuova treinstation te parkeren terwijl u het centrum bezoekt. De autoverhuurbedrijven die autoverhuur op het treinstation aanbieden, hebben hier ook hun eigen aangewezen parkeerplekken waar u de huurauto moet ophalen en weer inleveren.

  Elders in Turijn vindt u nog veel meer parkeermogelijkheden, waaronder 25 officiële stadsparkeergarages die worden beheerd door het openbaar transportbedrijf van Turijn (GTT) en samen meer dan 50.000 parkeerplekken bieden. Het is ook mogelijk op straat te parkeren, maar let er dan wel goed op of het daar is toegestaan. In blauw gemarkeerde parkeervakken is parkeren toegestaan, al geldt er vaak wel een parkeerlimiet en parkeertarief (deze zijn te vinden op de borden), en in geel gemarkeerde parkeervakken is parkeren gereserveerd voor inwoners en voor mensen met een verminderde mobiliteit. Parkeerkaartjes zijn te koop bij kranktenkiosken, tabakswinkels en parkeerautomaten. Het is op sommige plekken ook mogelijk per sms te betalen, Teleparking genoemd. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet u een account aanmaken op hun website.

  Handige links

  Toeristische informatie Turijn (Engelstalig)