Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN OSLO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Oslo - Verken de Noorse hoofdstad

  De hoofdstad van Noorwegen, Oslo, wordt omgeven door weelderige groene heuvels en bergen, en bevindt zich bovenaan het Oslofjord, waardoor het een groen en luchtig karakter heeft. De haven van Oslo trekt bezoekers aan met vele mooie uitzichten en meerdere leuke winkels en bars en restaurants. Ook het beroemde gebouw voor de Noorse Nationale Opera en Ballet is een bezoek waard. Wanneer u het centrum verlaat, kunt u naar het Kon Tiki museum gaan dat gewijd is aan Thor Heyerdahl, een wereldberoemde wetenschapper. Nog een aanrader is de beeldentuin van Vigeland, waar meer dan 200 beeldhouwwerken van Gustav Vigeland tentoongesteld worden. Wanneer u de stad weer induikt, raden wij een bezoek aan Norway Designs aan, waar gedurende het hele jaar verschillende tentoonstellingen gehouden worden, en u een unieke gelegenheid heeft vele van de meest innovatieve stijlrichtingen van het land te leren kennen.

  Boekt u uw voordelige huurauto in Oslo, dan bent u in een half uurtje rijden in zuidwestelijke richting al in Drobak, een bijzonder sfeervol plaatsje waar u schattige houten huisjes en straten uit de 18e en 19e eeuw kunt bekijken. Drobak is tevens de stad waar Kerstmis in Noorwegen permanent in het middelpunt staat, hetgeen onder meer tot uiting komt in de uitgave van een unieke postzegel met een kerstman erop. Van hieruit kunt u de veerboot nemen naar het Fort van Oscarsborg, waar u gratis toegang heeft. Nog een optie is, naar Fredrikstad te reizen, waar u de kans heeft één der best bewaarde forten van het noordelijk halfrond met gebouwen uit de 17e en 18e eeuw te zien. Vanaf Oslo kunt u tevens prachtige roadtrips maken naar bijvoorbeeld Bergen (in westelijke richting) of Trondheim in noordelijke richting.

  Auto Europe biedt meerdere handige ophaallocaties in en rondom Oslo aan, waaronder de luchthavens Oslo Gardemoen en Torp Sandefjord Airport, en het centrale treinstation. Voor welke locatie u ook kiest, gegarandeerd zult u een auto huren in Oslo voor het voordeligste tarief kunnen regelen bij Auto Europe. In drie simpele stapjes kunt u met ons handige online reserveringssysteem huurauto's zoeken, tarieven vergelijken en uw boeking plaatsen. En mocht u nog vragen hebben of liever persoonlijk contact hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met ons deskundige team van de reserveringsafdeling onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Als u nog twijfelt kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina met authentieke beoordelingen van autohuur in Oslo, zodat u een idee krijgt hoe onze klanten hun autohuur in Oslo hebben ervaren.

  Hoe is het verkeer in Oslo?

  Over het algemeen is er niet veel verkeer en rijdt men hier rustig en beheerst. In het spitsuur kan het tot filevorming komen in de stad en op de toegangswegen naar resp. van het centrum van Oslo. Let er alstublieft op dat trams altijd voorrang hebben.

  Het Noorse wegennet behoort tot het beste en veiligste ter wereld, en de verkeersregels worden hier bijzonder strikt nageleefd. De voorrangsregel is ook hier algemeen: verkeer van rechts heeft voorrang, tenzij anders aangegeven. U moet hier 24 uur per dag met koplampen aan rijden, het hele jaar door. Over het algemeen is de maximale snelheid 80 km/uur, met uitzondering van de bebouwde kom of stads- of dorpscentra. Hier mag u maximaal 50 km/uur rijden, of minder, wat dan zal zijn aangegeven. En uiteraard kunnen snelheidbegrenzingen nog worden beïnvloed door weersomstandigheden zoals mist of gladheid. Lees onze uitgebreide infopagina over het rijden in Noorwegen, zodat u goed voorbereid de weg op zult gaan.

  Wanneer u met uw autohuur in Oslo onderweg bent, zult u tolhuisjes passeren. Het is daarbij goed te weten dat de tolheffing hoger uitvalt tijdens spitsuren (van 06:30 tot 09:00 uur en van 15:00 - 17:00 uur). Als u een dieselauto heeft, is het nog iets duurder, voor hybride en elektrische voertuigen valt het goedkoper uit. De stad Oslo is verdeeld in 3 verschillende tolzones. In de buitenste zone moet u tol betalen om de stad in te kunnen rijden, en in de binnenste zones moet u telkens wanneer u het loket passert, een bepaald tolbedrag betalen. Kiest u voor een auto huren in Oslo, dan zal de wagen zeer waarschijnlijk zijn voorzien van een apparaatje waarmee de tol automatisch wordt geregistreerd. Het verhuurbedrijf zal de tol dan bij het inleveren van de auto met u afrekenen. Het beste is even te checken of een dergelijk apparaatje in de auto is aangebracht als u deze ophaalt, en te kijken wat de betalingsvoorwaarden zijn. Bel ons gerust op als u meer over dit thema wilt weten.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Oslo?

  Tijdens uw autohuur in Oslo kan het vinden van een parkeerplaats in de stad lastig zijn, tenzij uw hotel een eigen parkeerplaats heeft waar u gebruik van mag maken. Meestal is parkeren aan de kant van de straat in het centrum betaald van 09:00 - 20:00 uur van maandag t/m zaterdag, en is het de overige tijd gratis. Dit zal worden aangegeven op de borden. In de wijken buiten het stadscentrum zijn er zowel betaalde als gratis parkeerzones. Als u een betaalde parkeerplaats heeft gevonden lunt u veelal met creditcard betalen of met contant geld (Noorse kronen). Tevens is het mogelijk de Bil I Oslo-app (Auto in Oslo) te gebruiken, als u geen bonnetje nodig heeft. De meeste parkeerplaatsen hebben een maximale parkeertijd, wat zal zijn aagegeven op de infoborden die bij de parkeerplaatsen zijn opgesteld.

  De luchthavens van Oslo

  Oslo had vroeger 3 luchthavens - Gardermoen, Torp en Rygge. Rygge Airport werd in verband met werkzaamheden gesloten in 2016, en zal niet weer in bedrijf worden genomen. Zowel op Lufthavn Gardermoen als op Torp Sandefjord Airport zal Auto Europe u de voordeligste autoverhuur in Oslo kunnen bemiddelen.

  Oslo Lufthavn Airport

  Oslo Lufthavn Airport is de officiële luchthaven van Oslo en 24/7 geopend. Dit vliegveld ligt in Gardermoen, op ongeveer 50 km van het centrum van Oslo vandaan. Er vertrekken zowel nationale als internationale vluchten. De balies van onze verhuurpartners zijn te vinden in de aankomsthal, na het gedeelte met de bagagebanden. Als u uw autoverhuur in Oslo op een andere locatie dan de luchthaven heeft geregeld, bijvoorbeeld in de stad, kunt u de Airport Express trein nemen, die u in circa 20 minuutjes naar de het centrum van Oslo brengt.

  Oslo Lufthavn Airport (OSL)
  Telefoonnummer: +47 915 06400
  Adres: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Noorwegen
  Website: Officële website Oslo Airport (Engelstalig)

  Torp Sandefjord Airport

  Torp Sandefjord Airport ligt in het district Vestfold, op ongeveer 130 km zuidwestelijk van Oslo vandaan. Met de auto bent u in een goed uur in de stad. De balies van de verschillende autoverhuurbedrijven zijn te vinden in het gebouwtje naast de openlucht parkeerplaats. Volg de borden in de aankomsthal.

  Torp Sandefjord Airport (TRF)
  Telefoonnummer: +47 915 06400
  Adres: Torpveien 130, 3241 Sandefjord, Noorwegen
  Website: Oslo Torp Airport - officiële Website (Engelstalig)

  Wat te doen in Oslo

  Oslo heeft vakantiegangers veel te bieden, maar als u alles wilt zien en beleven kan het een dure vakantie worden. Daarom biedt de stad voor een klein bedrag de Oslo Pass toeristenkaart aan, waarmee u tot de meeste musea en bezienswaardigheden gratis toegang zult hebben, evenals kosteloos van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Tevens zult u korting krijgen op diverse attracties, in meerdere restaurants en bars en voor verschillende diensten. U kunt deze pas kopen voor een duur van 24, 48 of 72 uur. U kunt deze pas online bestellen of 'em via de Oslo Pass app kopen. Hieronder vindt u enkele van de highlights die deze heerlijke stad te bieden heeft:

  • Fort Akershus: Dit fort uit de 13e eeuw was oorspronkelijk gebouwd om de stad tegen indringers te beschermen. Bijna alle aanvallen die het moest trotseren kwamen van Zweedse soldaten, en het fort kon elke aanval succesvol afweren. Het gebouw wat we nu zien is een overblijfsel uit de heerschappij van koning Christiaan IV, die na een brand in 1624 zijn intrek nam in het noordelijke gedeelte van het fort. Hij renoveerde en moderniseerde het gebouw, en bouwde er een paleis in het hart van het fort in Italiaanse Renaissance stijl. In de 18e en 19e eeuw werd het fort als gevangenis gebruikt.

  • Frognerpark en Vigelandpark: Het Frognerpark is een barokke tuin en maakt deel uit van het Frogner landgoed, dat in 1896 publiekelijk toegankelijk werd gemaakt. Met ruim 45 is het het grootste park in Oslo en één der populairste trekpleisters in de stad, onder meer omdat het het hele jaar door gratis toegankelijk is. Het Vigelandpark is een beeldenpark dat middenin het Frognerpark te vinden is. Hier zijn 212 beeldhouwwerken in brons en steen van Gustav Vigeland tentoongesteld. Bijvoorbeeld is er een groot beeld van 121 mensen die op elkaar klimmen, in een symbolische weergave van verschillende levensstadia van de mens.

  • Frammuseum: Dit museum is een eerbetoon aan de hoofdfiguren uit de moedige poolexpedities van de 20e eeuw, namelijk Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup en Roald Amundsen. Het kernstuk van het museum is Fram, een houten schip dat tussen 1893 en 1912 door ontdekkingsreizigers op Arctische en Antarctische expedities werd gebruikt. Aan boord krijgt u een goede voorstellling van de barre omstandigheden waaronder mens en hond vaak hebben moeten vechten om er te overleven. Nog een pronkstuk is de Gjoa, waarmee Roald Amundsen 3 jaar lang door de Noordwestpassage voer tot het jaar 1906. Mis de noorderlichtshow niet, en interactieve attracties zoals de poolsimulator.

  • Holmenkollen Nationale Ski Arena: Bezoek het Skimuseum den de Mjumptoren. Verder zijn er hier een paar winkels, een café en een skisimulator. In 2011 is het herbouwd en in de constructie van de skischans is een skimuseum ondergebracht mel meerdere interessante voorwerpen en de verbeelding van duizenden jaren skigeschiedenis. Ook als u geen skifanaat bent kunt u op het observatieplatform bovenin de toren van een adembenemend uitzicht op Oslo genieten.

  • Vikingskiphuset: Dit moderne museum is gewijd aan de Vikingers en hun schepen, en is gevestigd in een modern gedeelte van de stad. Er zijn 3 Vikingschepen te zien die in de loop der jaren in scheepsgraven op verschillende locaties in Noorwegen zijn gevonden. De schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en indrukwekkend om te bezichtigen, en verder zijn er vondsten tentoongesteld die op de Vikingbegraafplaats in Borre zijn gevonden. Niet ver hiervandaan ligt het Cultuurhistorisch museum waar een fascinerende volkenkundige collectie te zien is uit alle delen van de wereld, zoals Amerika, Soedan, Palestina en Indonesië.

  • Botanische tuin: Het hele jaar door kunt u deze grote botanische tuin bezoeken. Naast een zeer diverse plantenwereld die u buiten en binnen in de 2 broeikassen Palm House en Victoria House kunt bewonderen, is er een speciale geurtuin ingericht. Bezoekers kunnen hier van de bloeiende pracht en de serene rust in de tuin genieten, en er heerlijk rondslenteren. Voorts zijn er grote geweefde sculpturen in het park verspreid van de Britse kunstenaar Tom Hare.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Oslo?

  Als u besluit een auto te huren in Oslo kiest u voor de optimale manier deze stad en de omgeving te verkennen. Noorwegen is vol van adembenemende landschappen en prachtig natuurschoon, en met uw eigen huurauto bent u flexibel om uw eigen plan te trekken en misschien zelfs een bezoek te brengen aan het buurland Zweden. Wij hebben een paar ideetjes voor mooie dagtochten voor u op een rijte gezet die u kunt maken.

  Lillehammer

  Deze stad is wereldberoemd geworden toen er in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Het is een bijzonder geliefd wintersportoord in Noorwegen op ongeveer 190 km van Oslo vandaan, waar u de faciliteiten die voor de Olympische Spelen waren opgezet nog steeds kunt bekijken, zoals de Lysgardsbakkene skischans en de bobsleebaan. Ook is er een Olympisch Museum ingericht waar u vele leuke details en highlights te weten kunt komen over dit sportieve spektakel. Nog een highlight is het Maihaugen openluchtmuseum, waar traditionele Noorse huisjes zijn nagebouwd, sommige ervan uit de 13e eeuw. Via de E6 is Lillehammer zowel in de winter als in de zomer goed te bereiken.

  TusenFryd Familiepark

  Op maar 25 km van Oslo verwijderd vindt u dit amusementspark, met meer dan 40 verschillende attracties en volop live entertainment. Een leuk dagje uit voor het hele gezin is gegarandeerd. Bezoekers hebben de keuze uit gezellige draaimolens of meerdere spannende attracties, zoals een ritje in de bloedstollende Speedmonster achtbaan. Er zijn ook attracties met een vleugje Noorse flair, zoals de Ragnarok rafting rit, of Thor’s 4D kop van Jut waar u met andere bezoekers uw krachten kunt meten. Mis de Burnout stuntshow niet en evenmin het BadeFryd waterpark, dat een aangename verkoeling in de zomermaanden biedt.

  Karlstad, Zweden

  Net over de Zweedse grens ligt Karlstad, op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Oslo. Deze stad wordt de zonnigste stad van Zweden genoemd, en vele Zweden komen hier naartoe om aan het Vänernmeer te ontspannen. Begin uw bezoek bij Stora Torget en wandel door de stad om de speelse mix van oude en moderne bouwstijlen te bewonderen. Breng ook een bezoek aan de kathedraal van Karlstad, om de rijkelijk versierde kroonluchter te bekijken. Ook het Värmlandsmuseum is een bezoek waard, waar u een uitgebreide collectie kunt kunt zien die is ondergebracht in een historisch gebouw dat door de bouw van Chinese tempels was geïnspireerd. Als u geïnteresseerd bent in de rol van Zweden ten tijde van de Koude Oorlog, is het Brigadmuseum een aanrader.

  Fredrikstad

  Een reis naar Fredrikstad is een must voor iedereen die een voordelige huurauto in Oslo heeft geboekt. De oude stad, de Gamlebyen, is bijzonder indrukwekkend dankzij een complex van 5 forten in totaal, en is beroemd in heel Noorwegen aangezien dit het enige fortencomplex is wat nog volledig intact is gebleven. Deze stad is ontstaan aan de monding van de Glomma, en is omringd door een indrukwekend netwerk van stervormige slotgrachten. Het fascinerende aan Gamlebyen is het feit dat bewoners een manier hebben gevonden het oude en originele te bewaren en te behoeden, en tegelijkertijd plaats te geven aan het nieuwe en moderne, waardoor er een bijzondere atmosfeer is ontstaan. Ga winkelen en lekker uit eten in de charmante oude steegjes van de stad, en bezoek het museum van Fredrikstad waar interessante tentoonstellingen zich afwisselen.

  Drobak

  Er zijn weinig plaatsjes aan de kust zo charmant als de havenstad Drobak. In nog geen uur rijden bereikt u deze plaats die aan het Oslofjord ligt, en hoewel de stad relatief klein is, is hij zo bijzonder dat u hier echt even naartoe moet rijden. Tegenwoordig wordt hier het hele jaar door Kerstmis gevierd, dus wees niet verrast wanneer de etalages vol kerstversiering zijn. Er is ook een postkantoortje waar de Kerstman hoofdthema is. Vanaf Drobak kunt u met een veerboot snel naar het Oscarsborgfort reizen. Dit fort stamt uit WO II, en van hieruit werd het Duitse oorlogsschip Blücher tot zinken gebracht en de invasie in 1940 vertraagd. Tussen de militaire overblijfselen valt er op deze eilandjes veel natuurschoon te ontdekken.

  Kongsberg

  Kongsberg is internationaal bekend vanwege zijn high-tech luchtvaartbedrijf de Kongsberg Defence & Aerospace Company. Toeristen komen hierheen om te skiën in het Kongsberger Skisenter, of om de oude zilvermijnen te zien. Ooit was dit de de enige plek in het koninkrijk waar zilver werd gedolven. De zilvermijnen waren vanaf 1623 tot 1958 in gebruik, en bestaan uit meer dan 200 aparte mijnen die meerdere kilometers in de berg reiken. U kunt de mijnen in de zomermaanden bezoeken (tenzij u claustrofobie heeft, dan is dit geen leuk idee). Neem in elk geval een vestje of jas mee aangezien het in de diepte best koud is!

  Onderweg in en rondom Oslo

  Oslo's efficiënte openbaar vervoer biedt bussen, trams, metro's, veerboten en plaatselijke treintjes. Als u een Oslo Pass koopt die 24 uur geldig is, heeft u tot meer dan 30 musea gratis toegang, kunt u kosteloos van het openbaar gebruik maken en zijn sommige geselecteerde parkeerplaatsen eveneens kosteloos. Na aankomst op de luchthaven Oslo Airport (OSL) kunt u met het openbaar vervoer of met uw huurauto naar de stad reizen. Downtown kunt u ook de T-baan nemen. Als u korte afstanden moet afleggen op warmere dagen, is het een goed idee te voet te gaan, of een fiets te huren.

  Trams en bussen

  Ruter is de naam voor het tram- en busnetwerk. Hiermee kunt u de buitenwijken van Oslo verkennen en als u uw huurwagen in Oslo eens wilt laten staan, is dit een prima manier door de stad te reizen. Over het algemeen rijden er zowel bussen als trams tot middernacht. Heeft u geen Olso Pass, dan kunt u een kaartje kopen dat voor 24 uur of 7 dagen geldig is. Tickets zijn ook geldig in de T-baan, op veerboten en in lange afstands-treinen van de Noorse Spoorwegen NSB.

  Veerpont

  Vanaf ongeveer midden maart tot en met midden oktober is de veerpont een handig vervoersmiddel, vooral om van en naar Bygdoy te reizen. U kunt de veerpont nemen vanaf het Oslo Operagebouw, het gemeentehuis van Oslo en het Frammuseum. Op de pier of aan boord kunt u een ticket kopen. Houders van een Oslo Pass kunnen gratis met de veerboot mee.

  T-baan systeem

  Het T-baan netwerk bestaat uit 5 metrolijnen die tot ver in de buitenwijken van Oslo rijden, en is onderdeel van het openbaar vervoer systeem van Ruter. Stations zijn makkelijk te herkennen aan ronde blauw-witte borden met het T-baan logo erop. De tarieven worden bepaald door de reiszones van een enkele reis.

  Taxi's

  Taxi's kunnen telefonisch worden geboekt, of u kunt een taxi op straat aanhouden. Alle taxi's berekenen een minimum bovenop het aantal te meten kilometers dat u wilt afleggen. Uber is eveneens wijd verspreid in Oslo.

  Kan ik een camper huren in Oslo?

  Het is ook mogelijk om in Oslo een camper te huren. Dit geeft nog meer vrijheid dan een auto en u bespaart ook nog eens de kosten voor hotel. Maak een keuze uit het grote aanbod aan campers dat Auto Europe u biedt.

  Handige link

  Officiële website van Oslo voor toeristen