Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP OSLO LUCHTHAVEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Oslo Airport - Boek en bespaar

  De hoofdstad van Noorwegen is sinds jaar en dag een bijzondere stad. Oslo is een mix van wilde natuur en uiteenlopende stijlen architectuur. Maak een trip naar deze unieke stad die u niet snel zult vergeten. Een auto huren op Oslo Airport via Auto Europe is de beste manier om zoveel mogelijk te genieten van uw tijd in Noorwegen. Naast het bezoeken van Oslo kunt u ook naar het romantische en schilderachtige stadje Lillehammer rijden, dat vlakbij het meer Mjøsa ligt, of naar één van de stranden gaan in de buurt van de hoofdstad. Als u van plan bent om wat langer in dit deel van Noord-Europa te blijven dan moet u zeker ook naar Trondheim of Bergen in het westen van Noorwegen gaan. Hier komt u onderweg namelijk prachtige fjorden en bergen tegen. Eerst weten wat anderen over hun autohuur in Oslo zeggen voordat u boekt? Kijk dan op onze pagina met autohuur beoordelingen in Oslo en boek vol vertrouwen!

  Vliegveld informatie

  Oslo Airport (OSL)
  Officiële naam: Oslo Lufthavn Gardermoen
  Adres: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Noorwegen
  Telefoonnummer: +47 64 81 20 00
  Locatie: De luchthaven ligt ongeveer vijftig kilometer ten noordoosten van de hoofdstad in Gardermoen.
  Luchtvaartmaatschappijen op Oslo Airport: Er zijn vele internationale luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven vliegen, zoals Norwegian.com, British Airways en Ryanair.

  Terminal

  De luchthaven in Oslo heeft één grote terminal. De gates voor de binnenlandse vluchten liggen aan de westelijke kant en de gates voor de buitenlandse vluchten liggen aan de oostelijke kant. De gates worden tevens onderverdeeld in Schengenlanden en niet-Schengenlanden. De douane werkt op Oslo Airport wellicht anders dan u gewend bent. Bij de overstap van een buitenlandse vlucht naar een binnenlandse vlucht dient u eerst uw bagage op te halen, door de douane te gaan en in te checken voor uw volgende vlucht.

  Huurauto ophalen en afleveren

  Nadat u bent geland en u uw bagage heeft opgehaald kunt u uw autoverhuur op Oslo Airport ophalen. In de aankomsthallen tegenover de hoofduitgang vindt u de balies van de autoverhuurbedrijven waar u een auto huren kunt. Buiten de hoofduitgang vindt u eveneens bussen, taxi's, een hotel en een conferentiecentrum. De openingstijden in onderstaande tabel kunnen veranderen. Check voor vertrek de openings- en sluitingstijden van het lokale autoverhuurbedrijf waar u uw huurauto heeft geboekt.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis 07.00 tot 23.30 uur
  Zondags van 09.00 tot 23.00 uur
  Budget 07.00 tot 23.30 uur
  Zondags van 09.00 tot 23.00 uur
  Hertz 06.30 tot 23.30 uur
  Zondags van 09.00 tot 23.30 uur
  Enterprise 07.00 tot 23.00 uur
  Zondags van 11.30 tot 21.00 uur
  Sixt 07.00 tot 23.59 uur

  Luchthaven faciliteiten

  Er zijn jaarlijks miljoenen passagiers die via Oslo Airport reizen en het is dan ook geen wonder dat de luchthaven een modern bouwwerk is met ontelbare winkels en eetgelegenheden. Zowel in de vertrekhal als in de aankomsthal vindt u een divers aanbod van restaurants en bars. U kunt belastingvrij winkelen in de aankomst- en vertrekhal van zowel de binnenlandse als buitenlandse vluchten. Overal op de luchthaven kunt u gebruikmaken van gratis Wi-Fi.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  Tussen het centrum van Oslo en de luchthaven rijden er sneltreinen; deze brengen u binnen twintig minuten naar de Noorse hoofdstad. Deze trein rijdt vanaf de luchthaven tevens naar andere steden. Er is ook een bus die vanaf de luchthaven naar zowel het centrum van de stad rijdt, als naar andere steden in de buurt. De Airport Express bus vertrekt elke twintig minuten van de luchthaven en de rit duurt ongeveer veertig minuten. Een andere mogelijkheid om de stad te bereiken is met een taxi; de taxistandplaatsen bevinden zich buiten de aankomsthal en er is een informatiebalie die u meer informatie kan geven over de tarieven. Als u heeft gekozen voor een auto huren op Oslo Airport rijdt u in ongeveer veertig minuten naar het centrum van Oslo. Houd rekening met de weg van de luchthaven naar de stad; dit is namelijk deels een tolweg. Als u meer informatie wilt over het rijden in Noorwegen kunt u hier klikken.

  Parkeertips

  In Oslo kunt u kiezen tussen openbare parkeerplaatsen en privé parkeerplaatsen. In tegenstelling tot privé parkeerplaatsen, waar u altijd voor betaald, kunt u op zondagen, zaterdagen na 15.00u 's middags en maandag tot en met vrijdag tussen 15.00u 's middags en 09.00u 's ochtends gratis parkeren op openbare parkeerplaatsen. Oslo is verdeeld in verschillende zones waar andere tarieven en tijden gelden wat betreft parkeren. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van de Oslo Pass. Met deze pas kunt u gratis parkeren in publieke parkeergarages. Echter, zelfs met de pas dient u zich te houden aan de regels omtrent het maximaal aantal uren dat u in een bepaalde parkeergarage mag parkeren. Wanneer u de Oslo Pass heeft dient u de datum, tijd, registratienummer en kenteken op de parkeerkaart te noteren. Op de luchthaven kunt u bij P10 en P1 kort parkeren. Deze liggen op loopafstand van de luchthaven. P2, P3, P4, P5 en P6 bereikt u vanaf de luchthaven met een shuttle bus.

  Handige links

  Oslo Airport Website