Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NOORWEGEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Noorwegen

  Algemene informatie
  De grote snelwegen van Noorwegen geven u de mogelijkheid om efficiënt naar de fjorden, de steile heuvels en de grote valleien te reizen. Oude dorpen en architectuur die teruggaat tot de 12e eeuw vindt u overal in het landschap. Het Noorse netwerk van snelwegen en wegen omvat circa 90.000 kilometer. Veerboten zorgen ervoor dat u ook vanuit Denemarken naar Noorwegen kunt reizen.

  Vereisten
  Als u in Noorwegen een auto wilt huren moet u minstens 19 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen voor autoverhuur in Noorwegen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen onder 12 jaar moeten in een kinderzitje zitten. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,2.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Noorwegen zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  In Noorwegen rijdt men rechts. Trams hebben altijd voorrang en moeten rechts worden ingehaald. Voertuigen die op een kruising van rechts komen, hebben voorrang.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 06.00 en 19.00 uur en accepteren de bekende creditcards.

  Tol
  In Noorwegen moet voor vele wegen en tunnels tol betaald worden.

  Parkeren
  Het is niet toegestaan te parkeren langs de hoofdwegen in Noorwegen, maar er zijn voldoende parkeerplaatsen. De parkeermeters hebben elk hun eigen kleur: bij gele kunt u 1 uur parkeren, bij grijze 2 uur en bij bruine parkeermeters 3 uur.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar op bepaalde routes, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.

  Verbeter uw ervaring

  U gebruikt een browser die wij niet ondersteunen. Upgrade uw browser voor een betere gebruikersbelevenis en veiligheid.

  We raden aan de laatste versie van Chrome of Firefox te gebruiken