Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN OEKRAÏNE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Oekraïne

  Algemene informatie
  Het wegennet van de Oekraïne wordt momenteel verder uitgebouwd. In steden en dorpen kunnen de wegen ernstige schade aan het wegdek hebben. ´s Nachts rijden met autoverhuur in Oekraïne vereist extra oplettendheid, want door afwezige straatverlichting zijn fietsers en voetgangers slecht te zien. Op dit moment zijn er in de Oekraïne twee soorten snelwegen: de internationale snelwegen, die met een M en een nummer worden aangegeven, en de nationale snelwegen, die met een H en een nummer worden aangegeven. Routeborden met een blauwe achtergrond verwijzen naar doorgaande wegen, terwijl routeborden met een groene achtergrond naar snelwegen verwijzen.

  Vereisten
  Als u in de Oekraïne een auto wilt huren moet u minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten achterin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Oekraïne zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In de Oekraïne rijdt men rechts en verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,2.

  Brandstof
  In de afgelopen jaren is het aantal tankstations in de Oekraïne systematisch uitgebouwd. Vooral langs de grote doorgaande wegen vindt u voldoende tankstations.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in de Oekraïne.

  Parkeren
  Als u in de Oekraïne met een huurauto onderweg bent, moet u eraan denken om de auto ´s nachts op een afgesloten binnenplaats of in een parkeergarage te parkeren, om een autodiefstal te vermijden. In de steden kunt u ook een parkeerplek vinden op een bewaakte parkeerplaats.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.