Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Wat voor reiziger ben jij?

  Met alle mogelijkheden die we in de laatste jaren tot onze beschikking hebben gekregen wanneer het aankomt op reizen, kunnen we zeker zeggen dat de wereld een stuk kleiner is geworden dan twintig jaar geleden.

  Nostalgie

  Ik kan mij nog herinneren dat ik als tien-jarige samen met mijn zusje midden in de nacht wakker werd gemaakt door mijn moeder, die ons halfslapend naar de auto bracht. Mijn vader was al druk bezig om de auto vol te laden met koffers, spelletjes voor onderweg en de onmisbare koelbox. Daar gingen we dan, midden in de nacht naar Spanje! Wat een avontuur. Na bijna twintig uur onderweg te zijn geweest, luisterend naar beide kanten van een cassettebandje van Gloria Estefan, kwamen we dan eindelijk aan in Salou. Hier genoten we dan van twee welverdiende weken vakantie in een appartement, alvorens dezelfde reis terug te herhalen.

  Reizen is meer dan reizen alleen

  De meesten onder ons zullen een dergelijke herinnering hebben, waarbij er met de familie een kleine uittocht werd gedaan naar een buurland of elders in eigen land. En net zoals iedereen met de jaren een eigen smaak ontwikkelt voor een bepaald soort eten, muziek of kleur ondergoed, zo heeft ook ieder zijn of haar voorkeur hoe te reizen. Ervan uitgaande dat u dit natuurlijk een fijn tijdverdrijf vindt. Zelf heb ik de afgelopen zes jaar voornamelijk alleen gereisd. Niet dat het op vakantie gaan met de familie slecht is bevallen of mij een trauma heeft opgeleverd. Zeer zeker niet. Maar na eenmaal solo te hebben gereisd is mij opgevallen dat ik eraan gewend was om op iemand te leunen. Ineens moest ik zelf mijn koffer van 25 kilo sjouwen en kon ik niemand anders de schuld geven als ik de verkeerde metro had genomen. Daar tegenover stond dat ik zo trots was als een pauw toen ik de bijna niet aangegeven bushalte in het centrum van San Francisco had gevonden die mij verder in mijn reis zou brengen. Ook probeerde ik zoveel mogelijk oogcontact te maken met mensen om mij heen en glimlachte ik naar eenieder die ook maar enigszins mijn kant op keek. En dit kan voor interessante situaties zorgen. Geloof me.

  Waar gaat jouw reis naartoe?

  Reizigers komen in alle soorten en maten. Variërend van de een die niet kan wachten tot een vliegreis van 24 uur hem naar Nieuw-Zeeland brengt, tot een ander die een huurauto in Amsterdam ophaalt en een stedentrip door Europa doet. Van de ene reiziger die voor een treinroute op de Transsiberische Express kiest, tot een andere reiziger die zijn heil zoekt in een all inclusive avontuur op een cruise schip. Of ga te voet op reis, zoals in dit verhaal dat ik heb vernomen van een collega. Zij had een vriendin uit Spanje bij haar op bezoek in München. Blijkbaar had ze enkel geld voor de heenreis en toen ze besloot dat het tijd was om terug te gaan is ze spontaan naar huis beginnen te lopen. Drie maanden later is ze goed en wel aangekomen in het noorden van Spanje. Hoe ze het heeft overleefd is een mysterie, maar haar goede moed was er niet minder om heb ik begrepen. In dit geval zouden we kunnen spreken van een 'waar een wil is, is een weg' soort reiziger. Letterlijk. Maar voor de reiziger die liever niet te ver van huis gaat zijn er ook opties te over. Wilt u niet te lang in het vliegtuig zitten, boek dan een ticket naar een bestemming van uw keuze. En vergeet ook niet een huurauto te boeken met Auto Europe, zodat u vrij en flexibel bent om op uw eigen avontuur te gaan.

  Blog zoeken


  Categorieën