Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Reistips voor de solo reiziger

  Solo reizen kan een intense ervaring zijn, vooral als de reis wat verder weg van huis is. Toch hoeft het zeker geen negatieve ervaring te zijn als men een aantal basis reistips ter harte neemt. Volgens recent onderzoek van Auto Europe naar het reisgedrag van Europese vakantiegangers hebben Europeanen gemiddeld 26,1 dagen vakantie per jaar en wordt er zo´n 2810 km afgelegd naar de vakantiebestemming. Veiligheid is uiteraard altijd één van de hoofdzaken, maar er zijn ook andere elementen die van belang zijn om uw reis te laten slagen.

  Reistip 1: Let op uw veiligheid

  Zoals gezegd, de nummer 1 van de lijst! Voor alle solo reizigers is de eigen veiligheid een belangrijk gegeven. Men reist immers alleen en is daarom in grote mate op zichzelf aangewezen. Sommige landen en/of steden zijn minder veilig dan andere en het is altijd raadzaam goed op te passen voor oplichterij of diefstal. Bewust omgaan met veiligheidsaspecten helpt al een hele hoop en zich vooraf goed inlezen is raadzaam om te weten waar men vooral op moet letten in een bepaald gebied. In alle gevallen is het belangrijk uw spullen niet uit het oog te verliezen, zich zo onopvallend te kleden en zo min mogelijk waardevolle spullen zichtbaar te hebben. Let ook altijd goed op uw drankjes, zodat men er niet ongemerkt bepaalde (ongewenste) ingrediënten bij doet die u suf of onoplettend maken.

  Reistip 2: Pas u aan aan uw omgeving

  Uiteraard zal men altijd wel zien dat u een toerist bent, maar u kunt zich vooraf op de hoogte stellen van lokale gewoonten en gebruiken, zich daarnaar richten en daardoor in ieder geval niet negatief opvallen. Simpelweg weten wat ergens gebruikelijk of “normaal” is, zal u een hoop hoofdpijn schelen. De verschillen met de eigen cultuur kunnen enorm groot zijn. Dit betreft zaken als de kleding (wel of niet bedekte lichaamsdelen), de manier van gebaren, het al dan niet tonen van bepaalde emoties, het al dan niet fysiek tonen van affectie, het geven van tips in bijvoorbeeld het restaurant aan de kelner of juist niet, en zo nog veel meer. Een ander belangrijk aspect is “Nee” kunnen zeggen wanneer u iets echt niet wilt. Juist in het buitenland zult u vaak veel ongevraagd advies krijgen en soms kan dat heel dwingend zijn. Dat kan met de beste bedoelingen zijn, maar soms ook om u geld afhandig te maken.

  Reistip 3: Mis de reiservaring niet!

  Velen onder ons nemen leesmateriaal en digitale gadgets mee op reis. De peiling van Auto Europe laat zien dat Europeanen gedurende een tweeweekse vakantie gemiddeld 2,4 boeken uitlezen en 2,8 uur per dag besteden aan het gebruik van bijvoorbeeld tablets, mobiele telefoons en laptops. De vraag nu is of we niet teveel met andere dingen bezig zijn in plaats van met onze reis en vakantie. Het was er ons immers om te doen er even uit te zijn en andere ervaringen op te doen, een andere cultuur te beleven, andere mensen te ontmoeten. Dus vergeet niet te proberen in contact met anderen te komen. Boek een toer, ga naar een lokaal café, bezoek ontmoetingsruimtes in hotels en guesthouses enzovoorts.

  Reistip 4: Eet lokaal

  Bezoek de lokale restaurants en vermijd de toeristische restaurants. Probeer te eten wat de bewoners eten. Het is niet alleen goedkoper, maar het geeft u ook de kans een geheel andere keuken te ervaren dan u gewend bent met andere smaken en geuren. Ook lokale markten geven ons de mogelijkheid lokaal te eten of in te kopen.

  Reistip 5: Leer wat van de taal

  Een paar belangrijke zinnen of woorden van de taal van het land leren is altijd handig. Niet alleen vanuit veiligheidsperspectief, maar ook simpelweg uit beleefdheid. De basis is natuurlijk “dankjewel”, “tot ziens” en “hallo”, maar probeer ook een beetje wat extra´s te leren; de lokale bewoners zullen dit altijd waarderen en soms is het ook noodzakelijk..Waar is het ziekenhuis? Het politiestation? Waar is het busstation? Hoe ga ik naar …. ? Zinnetjes die ons heel wat gemak kunnen bezorgen en tevens hoofdbrekens besparen op onze reis.Heeft u nog meer tips voor solo reizigers? Wat vindt u nog meer belangrijk? Laat het ons weten via uw commentaar hieronder. We kijken ernaar uit!

  Blog zoeken


  Categorieën