Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De beste plek om te lezen

  Het is een van onze grootste wensen: de boeken lezen die we opzij gezet hebben voor het moment waarop we eens tijd hebben!  En het liefst niet pas wanneer we met pensioen gaan!

  De vakantietijd is natuurlijk hét moment waarop we de lijst een beetje kunnen inkorten. Volgens een recente studie van Auto Europe naar het gedrag van Nederlanders op vakantie is het wat we ook echt doen: op een tweeweekse vakantie lezen we gemiddeld 2,3 boeken uit. Enkel de Zweden doen er nog een schepje bovenop met bijna 3 boeken!

  Lezen is niet alleen een verrijking, maar ook een ontspannende bezigheid die vooral op een vakantie met veel nieuwe indrukken en activiteiten bijzonder welkom kan zijn. Maar of het nou op papier is of tegenwoordig veel vaker nog op de e-reader, het vinden van een goede plek om rustig en geconcentreerd te kunnen lezen is zeker op de vakantiebestemming niet altijd even gemakkelijk.

  We hebben daarom voor u een aantal tips voor de juiste plek (en het juiste boek :-) ) op een rijtje gezet:

  Op de ligstoel:

  Lekker lui en ontspannen lezen op een ligstoel (het beste met parasol) bij het zwembad of op het strand. Heerlijk, maar wees er vroeg bij voordat uw favoriete ligstoel gekaapt is! Onze aanrader is de roman The Beach van Alex Garland. Het boek is ook verfilmd met in de hoofdrol Leonaro DiCaprio en het gaat over een jonge backpacker die in Thailand op zoek gaat naar het ideale, ongerepte eiland.

  Op een parkbankje:

  Lezers die een beetje lawaai geen probleem vinden, kunnen fijn op een bank in het park lezen. Met de schaduw van de bomen is het er goed toeven. Met een beetje geluk is er ook een popcorn-, ijsco- of snackboer te vinden als u trek of dorst krijgt. Misschien maakt u ook wel nieuwe vrienden met degene die naast u op het bankje komt te zitten :-) . Het bankje doet ons overigens denken aan het boek Forrest Gump (verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol) geschreven door Winston Groom. Het boek gaat over het leven (de schooljaren, romatische avonturen en Vietnam oorlog) van de hoofdfiguur in het boek.

  In het vliegtuig of in de trein:

  Een van de meest geijkte plekken om te lezen is natuurlijk in het vliegtuig of in de trein. Een andere goede optie is in de wachtruimten van het station of vliegveld. Er zijn vele boeken geschreven waarin de trein, het vliegtuig of het vliegveld een belangrijke rol spelen. Denk eens aan Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier, The Terminal Man van Alfred Mehran en The Girl on the Train van Paula Hawkins (ook allemaal verfilmd).

  In uw auto:

  Zoek een kalm plekje bovenop een heuvel met uitzicht op de zee of op het platteland en parkeer er simpelweg uw auto. Draai de rugleuning naar achter, relax en … aan de slag in uw boek! Onze tip? Misschien wel Into the Wild van Jon Krakauer, de internationale bestseller die vertelt over een jonge man die besluit zijn materiële bezittingen achter zich te laten en er alleen op uittrekt naar Alaska om er een simpel leven te leiden.

  Bij de open haard:

  Uiteraard het beste als het buiten koud is en sneeuwt! Met een lekker warm drankje, dekentje en een knetterend open haardvuur behaaglijk uw boek lezen. Een plek die wellicht uitnodigt om fantasieverhalen in te duiken, zoals The Lion, the Witch and the Wardrobe van C. S. Lewis. Dit verhaal gaat over kinderen die het land van Narnia verdedigen tegen de Witte Heks en de winter.

  In het koffiehuis:

  Een andere perfecte plek is in het café of koffiehuis. Fijn om een goed boek te lezen aan een tafeltje met koffie en gebak erbij. Klassiekers zoals de The Sun Also Rises van Ernest Hemingway vertellen over het Parijse café La Rotonde. Deze beroemde plek was de favoriete ontmoetingsplek van vele bekende intellectuelen waaronder Gertrude Stein, F. Scott Fitzgerald en T.S. Eliot.

  De bibliotheek:

  Voor de echte boekenwurm natuurlijk dé plek! Heeft u geluk dan beschikt uw vakantiebestemming over een bibliotheek, misschien zelfs een beroemde bibliotheek. Het struinen langs de rijen van boeken, vaak binnen een antiek gebouw zal denk ik een ieder inspireren om van start te gaan met hun favoriete boek. The Invisible Library van Genevieve Cogman of The Endless Story van Michael Ende zijn klassieke romans om in de bibliotheek te lezen.

  Het toilet:

  Klinkt misschien gek, maar de plek die vaker gebruikt wordt dan gedacht. Het is tenslotte een plekje waar rust en privacy gegarandeerd zijn! Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat het dan meestal om tijdschriften of stripboeken gaat. Maar als ik dan toch een boek zou mogen aanraden, dan een willekeurige van Jan Wolkers, onze welbekende poep-en-plas expert :-)

  We hopen dat u geïnspireerd bent geraakt door onze leesplekjes. Heeft u nog suggesties die we over het hoofd hebben gezien? Laat het ons alstublieft weten; we zijn benieuwd!

  Blog zoeken


  Categorieën