Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Ondergrondse kunstwerken in München

  Wanneer u reeds een bezoek heeft gebracht aan München dan weet u misschien wel dat München een stad is met een uitgebreid cultureel aanbod. Van galerieën (Pinakotheken, Deutsches Museum, Haus der Kunst), tot indrukwekkende kerken (Frauenkirche, Theatinerkirche, Sint-Michaëlkerk), tot prachtige parken (Hofgarten, Englischer Garten). En ja, deze bezienswaardigheden vindt u allemaal bovengronds. Maar er zijn ook kunstwerken te vinden op onverwachte plekken, namelijk de metrostations. Zo worden metrostations in verschillende steden gebruikt als locatie om de talenten van kunstenaars tentoon te stellen, maar er zijn ook metrostations die praktisch zelf een kunstwerk zijn. In München zijn er diverse stations die het gevoel geven in een ondergrondse galerie te zijn.

  Station Westfriedhof

  Om bij dit metrostation te komen neemt u de metrolijn U1 of U7. Dit station is geopend in 1998, en het werk van kleuren dat u bij het binnengaan van het station tegemoet komt is van de Duitse ontwerper Ingo Mauer. De specialiteit van deze kunstenaar ligt in het werken met verlichtingsapparatuur en het creëren van een unieke omgeving. De blauwe, rode en gele lichten in dit metrostation maken de ruimte tot een heel ander geheel.Deze artiest is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en de belichting van het metrostation Münchner Freiheit, wat goed te zien is.Station Westfriedhof is in 2009 gerenoveerd en dient als metrohalte voor de lijnen U3 en U6. Ingo Mauer heeft in de jaren '90 enkele van zijn werken tentoongesteld in het Stedelijk Museum, hij heeft onder andere de ingang ontworpen van het Kruisherenhotel in Maastricht en tegenwoordig runt hij zijn eigen bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen van lampen. Hij zal ook zijn stempel drukken op een derde metrostation München, metrohalte Marienplatz, dat in het hart van de stad ligt. Momenteel wordt er hard aan het station gebouwd om het te vormen naar de visie van Mauer

  Station Dülferstraße 

  Met de U2 kunt u naar het noorden van München reizen en uitstappen bij de halte Dülferstraße. Hier vindt u één van de zeven werken van Ricarda Dietz, een Duitse kunstenares, wiens specialiteit ligt in het decoreren van gevels en plafonds. Zodra u uitstapt bij de metrohalte Dülferstraße wordt u omgeven door een fascinerend kleurenspel. Ricarda heeft verschillende gekleurde glazen panelen van verschillende afmetingen gecombineerd, wat zorgt voor een kleurrijk geheel. De metrohalte is een eerbetoon aan de Duitse bergbeklimmer Hans Dülfer.Andere werken van Ricarda vindt u onder meer in de metrohalte Haderner Stern van de U6. Hier siert een kostbare mozaïekvloer de metrohalte. U vindt tevens prachtige schilderijen van haar hand in de metrohaltes Frankfurter Ring (U2), Theresienwiese (U4 en U5) en Thalkirchen (U3). Meer werken van Ricarda vindt u op haar website.U vindt meer onverwachte kunstwerken in de U3 bij de metrohalte Moosacher St.-Martins-Platz. De Japanse kunstenaar Masayuki Akiyoshi heeft hier de muren versierd met 76.200 foto's van Moosach. Deze zijn gerangschikt in chronologische volgorde en laten duidelijk de overgang van de seizoenen zien.Vervolg uw weg op de U3 en stap uit bij het station Moosach. De wanddecoratie in deze metrohalte is gecreeërd door Martin Fengel. Ook hier is het centrale thema de natuur. Hier zijn enorme foto's afgebeeld op grote witte panelen.Wilt u een andere kant van München zien buiten het Oktoberfest, de kerstmarkten en de vele andere bezienswaardigheden? Neem dan de metro en ontdek het ondergrondse München. En omdat München een ideale locatie is, kunt u er ook voor kiezen om eens via Auto Europe een huurauto te boeken en daarmee een uitstapje te maken naar Italië of Oostenrijk.

  Blog zoeken


  Categorieën