Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Oktoberfest in München

  Over een paar dagen is het weer zover: het Oktoberfest in München gaat van start! Dit jaar is München van 22 september tot en met 7 oktober 2012 het toneel van bier, kermis en Beierse tradities.

  Het grootste volksfeest ter wereld vindt plaats op de Theresienwiese, een festivalterrein vlakbij het centrum München. De hoofdattractie zijn de 14 enorme biertenten (Festzelte), waar elke dag van 10.00 tot 22.30 uur uitbundig gefeest wordt met uitsluitend live muziek van blaaskapellen. Overdag wordt traditionele Beierse muziek gespeeld en 's avonds populaire Duitse en internationale hits.Alle grote bierbrouwerijen uit München hebben hun eigen tent, van binnen rijkelijk versierd met schilderingen en hopranken en gevuld met honderden biertafels en -banken. In de grootste tenten kunnen tot wel 6000 mensen van hun Maß bier genieten. De tenten zijn heel erg populair, dus in de rij voor de ingang staan is heel gebruikelijk. Voor iedereen die niet meer in de biertenten naar binnen kan, is er gelukkig genoeg te doen en te zien. De meeste biertenten hebben ook buiten een biergarten, waar u heerlijk van een Maß kunt genieten. Verder zijn er heel veel kramen met zoete en hartige lekkernijen en souvenirs en natuurlijk niet te vergeten, de kermisattracties. Van draaimolens, spookhuizen, achtbanen tot een enorm reuzenrad: op 31 hectare feestterrein is er voor ieder wat wils.

  O'zapft is!

  Het Oktoberfest wordt traditiegetrouw geopend door de burgemeester van München. De opening vindt plaats op de eerste zaterdag van het Oktoberfest om 12.00 uur. Deze wordt voorafgegaan door een optocht van alle brouwerijen, die met versierde paardenkarren en fanfares door de stad naar het festivalterrein lopen. Om 12.00 uur is dan de eer aan de burgemeester. Hij moet het eerste vat bier aanslaan en 'O'zapft is!' (Duits = es ist angezapft, NL = het is getapt) roepen. Met die uitroep is het Oktoberfest officieel geopend en kan het bier 16 dagen lang rijkelijk vloeien. Tijdens die 16 dagen komen ruim zes miljoen bezoekers naar het Oktoberfest en is München gevuld met tienduizenden toeristen die vanuit de hele wereld naar Duitsland reizen.Om ervoor te zorgen dat u in de biertent altijd weet wat u bestelt, staat hieronder een klein Oktoberfest ABC.

  Klein Oktoberfest ABC:

  Dirndl = originele Beierse jurk voor vrouwen Oans, zwoa, gsuffa = zeg je als er wordt geproost, met een Maß in de hand uiteraard( betekent „één, twee, gedronken!“) Halbes Hendl = geroosterde halve kip, hét eten tijdens het OktoberfestLederhosen = leren broek tot aan de knieën voor mannenMagenbrot = zoete koek, voor als de maag weer vast voedsel kan verdragen Maß = 1 liter bierRadler = bier gemengd met citroenlimonade, voor als je het even rustiger aan wilt doen...Schorle = vruchtensap gemengd met water, alcoholvrij Spezi = cola gemengd met fanta, ook alcoholvrij Wiesn = Oktoberfest, echter Müchenaren hebben het over de Wiesn als ze het Oktoberfest bedoelen (afgeleid van Theresienwiese)

  Met de autoverhuur in München van Auto Europe komt u overal. Maar, rij alcoholvrij :-)!

  Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën