Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Koningsdag!

  Dit jaar is het dan zover: de eerste Koningsdag wordt gevierd! En deze dag is extra speciaal om meerdere redenenen. Zo is koning Willem-Alexander onze eerste koning sinds 1890 én wordt Koningsdag gevierd op de dag dat onze koning daadwerkelijk jarig is. En hoewel prinses Beatrix haar redenen had om Koninginnedag op 30 april te vieren (haar moeder, prinses Juliana, is op die dag jarig en haar eigen verjaardag valt in de maand januari; niet de beste maand om in Nederland landelijk je verjaardag te vieren) is het toch eigenlijk best leuk om te weten dat wanneer we Koningsdag vieren, onze koning dan ook echt jarig is.

  Maar laat dit jaar 27 april nu op een zondag vallen en aangezien Koningsdag niet op zondag gevierd wordt, evenals Koninginnedag, zal deze eerste editie dus op zaterdag 26 april plaatsvinden. En wist u dat het hele Koninkrijk der Nederlanden deze dag meeviert? Ook op Curaçao, Sint Maarten en Aruba is dit een feestdag, alhoewel zij Koningsdag dit jaar nog op 30 april vieren omdat de schoolvakanties al waren vastgesteld voordat Koningsdag bekend werd gemaakt. Dit jaar hebben Amstelveen en De Rijp het voorrecht om het spits af te bijten door de eerste Koningsdag te organiseren. In deze blog doen we een kleine greep uit de vele evenementen die in Nederland plaatsvinden op deze dag die u niet zomaar aan u voorbij mag laten gaan!

  Amstelveen

  Naast het hoge koninklijke bezoek viert de stad tevens 50 jaar Amstelveen. De stad belooft dus extra groots uit te pakken. Het programma staat in het teken van de thema’s groen, internationaal, sport en cultuur. Om twaalf uur ’s middags wordt het koninklijk gezelschap in Amstelveen verwacht waarbij ze volgens een route verschillende activiteiten zullen bekijken en uiteindelijk zullen eindigen op het Stadsplein.

  Amsterdam

  Ook dit jaar worden er in Amsterdam vanwege de drukte geen grootschalige evenementen in de stad meer georganiseerd, wat natuurlijk niet betekent dat het er minder gezellig zal zijn. Naast de gebruikelijke vrijmarkten door de hele hoofdstad zijn er ook een aantal grotere feesten te vinden op locaties buiten het centrum. De RAI opent haar deuren voor bezoekers van het Kingsland Festival, in het Oosterpark kunnen feestvierders uit hun dak op het Loveland van Oranje en in het Olympisch Stadion kunnen oranje feestgangers losgaan op het Kingsday Festival.

  Groningen

  In Groningen kunt u al vroeg in de ochtend beginnen met het afstruinen van de vele vrijmarkten. Of u kunt natuurlijk vroeg opstaan om uw eigen koopwaar uit te stallen voor de vroege vogels ;-) . Ook zullen er dj’s en artiesten optreden op de verschillende podia op de Vismarkt en de Grote Markt.

  Ook de kleintjes genieten op Koningsdag

  Maastricht

  Bent u in het zuiden van het land dan kunt u in Maastricht genieten van de vele oranje activiteiten. Denk dan aan de vrijmarkt in het Stadspark, muzikale optredens op verschillende locaties in de stad waaronder diverse dj-sets op de Markt, sportactiviteiten, jongerenfestivals en ter afsluiting een vuurwerk spektakel op de Griend!Auto Europe wenst u een hele fijne Koningsdag!

  Blog zoeken


  Categorieën