Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP ARUBA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Aruba met Auto Europe

  Aruba is één van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Dit is geen wonder want de zon schijnt hier veelvuldig en er valt weinig neerslag. Men brengt hier de tijd dan ook veelal door aan het strand, maar er zijn natuurlijk meerdere activiteiten die u op dit eiland in het Caraïbisch gebied kunt doen. Kies voor een auto huren en ga bijvoorbeeld duiken en neem een kijkje in de wereld onder water, bezoek Nationaal park Arikok of ga winkelen in Oranjestad. Om zoveel mogelijk uit uw vakantie te halen kunt u het beste een auto huren op Aruba via Auto Europe, bijvoorbeeld op de internationale luchthaven van Aruba, zoals u ook kunt nalezen op onze reviewpagina met beoordelingen van autohuur op Aruba!

  Haal meer uit uw autoverhuur op Aruba

  Het verkeer wordt op Aruba nagenoeg op dezelfde manier geregeld als in Nederland. We vermelden hier enkele verkeersregels die op Aruba van toepassing zijn.

  Verkeersregels en tankstations

  • Men rijdt aan de rechterzijde van de weg en haalt aan de linkerzijde in.
  • Op een T-kruising heeft het verkeer op de doorgaande weg voorrang.
  • Het is verboden om op een brug of langs een gele doorgetrokken streep te parkeren.
  • U mag maximaal 0,5 promille alcohol in uw bloed hebben. Auto Europe raadt het ten zeerste af om te rijden onder invloed.
  • Er zijn enkele benzinestations waar u zowel benzine als diesel kunt tanken. Het is gebruikelijk dat u eerst betaalt en daarna tankt.

  Tolwegen

  Een auto huren op Aruba is eenvoudig en gemakkelijk. Net als in Nederland zijn er geen tolwegen op Aruba. Let er echter wel op dat u zich aan de maximum toegestane snelheid houdt. Men controleert de snelheid met behulp van laserguns.

  Leeftijdseisen

  Voor autoverhuur op Aruba moet de bestuurder doorgaans ten minste drieëntwintig jaar oud zijn. In de meeste gevallen brengen lokale verhuurbedrijven een toeslag in rekening wanneer de bestuurder jonger is dan vijfentwintig jaar. In enkele gevallen is er een maximum leeftijd. U kunt dit voor vertrek nagaan door onze reserveringslijn te bellen. Deze informatie staat tevens vermeld op de voucher.

  Valuta

  De munteenheid van Aruba is de Arubaanse florin. Deze munteenheid werd in 1986 ingevoerd nadat Aruba een zelfstandig eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden werd. De Arubaanse florin is gekoppeld aan de koers van de dollar. U kunt vrijwel overal op het eiland ook met Amerikaanse dollars betalen. In de meeste winkels en restaurants kunt u uw pinpas of creditcard gebruiken. Indien u euro's heeft kunt u deze eenvoudig bij banken, geldwisselkantoren of grotere hotels wisselen.

  Tijdsverschil

  Aruba en Nederland liggen in verschillende tijdzones waardoor er een tijdsverschil van vijf uur is: Het is op Aruba vijf uur vroeger dan in Nederland. Zodra in Nederland de zomertijd ingaat is het tijdsverschil echter zes uur.

  Woordenlijst

  De officiële talen op Aruba zijn het Nederlands en het Papiaments. Op Aruba wordt voornamelijk Papiamento gesproken; op Curaçao en Bonaire spreekt men Papiamentu. Een groot deel van de bevolking spreekt ook Engels en Spaans. De woordenlijst hieronder bevat enkele handige woorden en zinnen in het Papiaments:

  Hallo - Halo
  Goedemorgen - Bon dia
  Goedemiddag - Bon tardi
  Goedenavond - Bon nochi
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Unda E warda di police ta keda?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Unda E hospital mas serka ta keda?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Unda E pinautomaat ma's serka ta keda?
  Kan ik betalen met mijn creditcard? - Mi por paga ku mi creditcards?
  Kan ik betalen met mijn bankpas? - Mi por paga ku mi bank pas?
  Hoeveel kost dit? - Kwantu pa E saki?
  Dank u wel - Masha danki
  Houd het wisselgeld maar - Keda ku E cent large numa

  Elektriciteit

  De stopcontacten en stekkers die men op Aruba gebruikt zijn gelijk aan die in de USA. Ook het voltage wijkt af van dat in Nederland. Het voltage is op Aruba namelijk 60Hz. U dient een verloopstekker mee te nemen om uw Nederlandse elektronische apparaten te gebruiken.

  Informatie over de visa en ambassade

  Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Er is dus geen Nederlandse ambassade of consulaat op het eiland. Wel kunt u in noodgevallen terecht bij de Nederlandse vertegenwoordiging op Aruba. Aangezien Aruba wel een zelfstandig land is dient u alsnog in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort. Zorg ervoor dat dit paspoort tot zes maanden nadat u terug in Nederland bent geldig is.

  Vertegenwoordiging van Nederland op Aruba
  L.G. Smith Boulevard 44
  Postbus 5287
  Oranjestad
  E-mail: info@vno.minbzk.nl
  Telefoonnummer: +297 525 28 66 of +31 70 426 89 03
  Fax: +297 525 28 50

  Handige links

  Toeristische informatie