Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Adembenemend Istrië

  Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Door de eeuwen heen zijn er verschillende heersers geweest, maar tegenwoordig hoort Istrië bij Kroatië, Slovenië en Italië. Het grootste gedeelte van Istrië ligt in Kroatië.Tot op heden is de grote culturele verscheidenheid en de historische rijkdom nog goed te zien, voornamelijk in de middeleeuwse bouwwerken. Niet alleen is de prachtige architectuur een goede reden om Istrië te bezoeken, ook het warme mediterraanse klimaat, de heldere blauwe zee en het heerlijke eten zijn goede redenen om naar dit gedeelte van West-Europa te reizen. Istrië is de ideale combinatie van een ontspannen en culturele vakantie.

  U kunt het vliegtuig nemen naar Pula en op de luchthaven uw huurauto ophalen zodat u flexibel rond kunt reizen. In het centrum van Pula vindt u het amfitheater. Dit bouwwerk is door de Romeinen opgericht tussen 2 v.Chr. en 14 n.Chr., en is één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters waar gevechten tussen gladiatoren plaats hebben gevonden. Het Forum is het belangrijkste plein in de stad, vroeger de kern van de stad, en is vanaf het amfitheater binnen ongeveer vijftien minuten te voet te bereiken. Het Forum is waar tevens de Tempel van Augustus staat met zuilen die in de eerste eeuw zijn gebouwd in de Korinthische stijl.

  Rovinj en Poreč

  Vanuit Pula rijdt u in minder dan een uur naar Rovinj, een schilderachtig stadje met een haven. De vrolijk gekleurde huizen aan de rand van de haven en de schattige straatjes zijn een lust voor het oog, en nodigen uit om heerlijk door de buurt te slenteren. Er zijn hier geen auto’s; men loopt of gebruikt een bromfiets.

  Een andere verborgen Adriatische schat is Poreč. Deze stad bereikt u vanaf Rovinj met de auto in minder dan een uur tijd. Deze stad heeft een haven die dagelijks haar inwoners en bezoekers voorziet van verse zeevruchten. En ook hier is er geen verkeer in het oude centrum van de stad. Geniet dus op uw gemak van een wandeling door het historische deel van de stad, en vergeet niet om de schitterende Eufrasiusbasiliek uit de zesde eeuw te bewonderen. Deze kerk is gebouwd in de Byzantijnse stijl en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Ontdek Istrië met Auto Europe!

  Blog zoeken


  Categorieën