Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Ervaar Dubrovnik

  Dubrovnik is een stad die niet met één woord omschreven kan worden. Telkens wanneer u denkt dat u de perfecte omschrijving gevonden heeft, bedenkt u weer een ander aspect van de stad. Denk dan bijvoorbeeld aan haar lange geschiedenis, wat de stad een mysterieus en romantisch tintje geeft. Verdwaal in het oude centrum van Dubrovnik, breng een dagje door aan de rotsachtige kust en neem een duik in de Adriatische Zee. Laat u verrassen door de sfeer van de Parel van de Adriatische Zee! De geschiedenis van de stad gaat terug tot de zevende eeuw, toen de eerste nederzettingen zich op het rotsachtige eiland vestigden. Er zijn echter theoriëen die beweren dat de stad is ontstaan aan het begin van onze jaartelling. Gedurende de middeleeuwen stond de stad bekend als Ragusa en kende de stad in deze periode jaren van rijkdom en ontwikkeling. Ragusa had één van de grootste koopvaardijvloten en was zodoende in staat om onafhankelijk te blijven van het machtige Venetië en het Ottomaanse Rijk.

  Er is een overvloed aan monumenten en historische bezienswaardigheden in de stad. Het oude centrum van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld en bestaat uit een groot aantal geplaveide straatjes. Zodra u door de indrukwekkende Pile Gate loopt heeft u uitzicht over de fonkelende straatkeien van de belangrijke straat Stradun. Deze straat is zeer populair vanwege de ontelbare restaurants, cafés en souvenirwinkels. Aan het begin van de straat vindt u de imponerende Onofrio-fontein, terwijl verderop een middeleeuws labyrinth van kleine, aangrenzende straatjes te vinden is. Andere architectonisch parels in de stad die u niet mag missen zijn het Franciscanenklooster en het Rectorenpaleis.

  Als filmlocatie voor de bekende serie ‘Game of Thrones’ heeft de stad hier handig op in weten te spelen. Er zijn namelijk diverse toeren en rondleidingen door de stad, speciaal voor liefhebbers van de serie. De muren van de oude stad zijn bijna tweeëneenhalve kilometer lang, hebben fascinerende verborgen plekjes en de meest schitterende uitzichten over de smalle straatjes, rode daken en de Adriatische Zee. Het oude centrum wordt beschermd door twee forten: de toren van Minčeta in het noorden en de toren van Bokar in het zuiden van de stad.De stad heeft eveneens de ideale ligging voor daguitstapjes; om dit mogelijk te maken is een auto huren via Auto Europe de beste oplossing. Bezoek Montenegro en de boeiende steden Budva, Kotor en Tivat. Rijd door de bergen naar Bosnië en Herzegovina en leer meer over de geschiedenis van het land in de steden Mostar en Trebinje. Of begin uw reis in Dalmatië en reis door naar Split en Zadar!

  Blog zoeken


  Categorieën