Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Een winter in Oostenrijk haalt het kind in u naar boven

  Iedereen die weleens heeft mogen genieten van de getalenteerde Julie Andrews zal zich ongetwijfeld het prachtige landschap in de film 'the Sound of Music' herinneren. De bergen rondom het meer wanneer de boot in het meer omkiepert, de parken die prachtig in bloei staan terwijl de Von Trapp kinderen het do-re-mi zingen of de picknick in de bergen.... Salzburg was niet veilig voor de gezangen van het vijftal onder leiding van de gouvernante. Maar niet getreurd. Hoewel in de winter al zingend door de bergen rennen misschien niet zo aantrekkelijk is, zijn er genoeg andere activiteiten die Oostenrijk biedt om het kind in onszelf naar boven te halen.

  RODELEN

  Het is misschien een tijdje geleden dat u dit gevoel heeft gehad. Vlinders in de buik. En als er iets is dat vlinders in de buik geeft, dan is het wel wanneer u aan de top van een heuvel op een slee zit. Onderaan de heuvel leek dit misschien een goed idee, maar zodra u bovenaan bent is het toch wat intimiderend. Zittend op de slee schuift u langzaam met uw hele gewicht naar de rand van de heuvel, waar u even blijft balanceren. En dan komt het moment dat de vlinders in uw buik niet meer te houden zijn....Spring in uw huurauto en zet koers naar de Wildkogel-Arena! Dit skigebied staat bekend om haar fantastische rodelbaan. Het is aan te raden om van tevoren een slee te reserveren. Het parcours is ongeveer veertien kilometer lang en is tot 22u 's avonds verlicht. En geen zorgen, er zijn liften die u naar de top van de heuvel brengen zodat u al uw energie kunt richten op de spannende rit naar beneden.

  SNEEUWSCHOENWANDELEN

  U zult waarschijnlijk wel weten dat u in Wenen terecht kunt voor de culturele schatten van de stad, haar rijke geschiedenis en een sprankelend nachtleven. Wat u misschien niet weet is dat Wenen ook een uitstekende uitvalbasis is om activiteiten te ondernemen in de buitenlucht. In Nederland misschien niet zo bekend (wat ook niet zo vreemd is gezien sneeuw een nogal belangrijk element is bij deze actviteit), maar sneeuwschoenwandelen, ook wel 'snowshoeing' genoemd, is een favoriete bezigheid voor hen die zich niet bezig willen houden met zoiets ingewikkelds als skieën. Wandelen in de sneeuw klinkt heel eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan u wellicht denkt. Het vereist een zekere techniek om vooruit te komen in de sneeuw met de te gebruiken uitrusting, maar biedt zeker voldoende lichaamsbeweging. En wat is mooier dan tijdens een wandeling te genieten van het met sneeuw bedekte landschap?

  FESTIVALS EN FOLKLORE

  Terwijl begin december Sinterklaas in Nederland cadeaus en snoepgoed uitdeelt, moet u juist dan in Oostenrijk op uw hoede zijn voor Krampus. Krampus is een beestachtig wezen en wordt ook wel vergeleken met een griezelige misvormde sater (een boswezen uit de Griekse mythologie). Hij wordt vaak geassocieërd met de kerstman, omdat hij degene is die stoute kinderen kolen geeft en ze meeneemt naar zijn hol waar ze als straf voor hun wandaden worden geslagen. Zo trekken jongemannen op Krampusnacht Krampus kostuums aan om jonge kinderen bang te maken. Vaak nemen ze ook deel aan een optocht met accesoires zoals brandende fakkels en lawaaierige ketens. Maar geen nood, aan het einde van de optocht verschijnt de kerstman die geschenken uitdeelt aan de kinderen die zich goed gedragen.Nadat u heeft genoten van het kind zijn kunt u op één van de vele kerstmarkten genieten van een lekkere apfelstrudel of een großer Brauner. En wat is de meest eenvoudige manier om van deze verjongende vakantie in Oostenrijk te genieten? Met een huurauto via Auto Europe, natuurlijk!

  Blog zoeken


  Categorieën