Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De vreemdste verkeersregels ter wereld

  'If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.' – Kin Hubbard. De wereld is vol vreemde regels en wetten en er zijn zelfs enkele verkeersregels die nergens op lijken te slaan. Iedereen begrijpt wel waarom er boetes uitgedeeld worden voor te hard rijden of het niet dragen van de veiligheidsgordel, maar wij zijn maar wat blij dat deze gekke regels niet in Nederland van toepassing zijn.


  Een biertje drinken tijdens het rijden

  Auto Europe raadt het ten zeerste af om onder invloed te rijden. In Costa Rica is het echter 100% legaal om tijdens het rijden een alcoholisch drankje te nuttigen. De wetten zijn recentelijk aangepast en de regels omtrent het rijden onder invloed zijn strenger geworden. Bestuurders die een alcoholpromillage van meer dan 0,75 in het bloed hebben worden dan ook streng aangepakt. Dankzij deze nieuwe wet in 2010 zijn overtredingen in het eerste jaar na het invoeren van de nieuwe wet met 50% gedaald.


  Vrouwen mogen niet rijden

  Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen niet achter het stuur mogen zitten, hoewel er vele pogingen gewaagd zijn dit te veranderen. Aangezien vrouwen niet mogen rijden spenderen families jaarlijks het enorme bedrag van 3,7 biljoen USD aan chauffeurs.


  Stoppen voor dieren

  In Zuid-Afrika heeft slechts één op de vijf inwoners een auto. Een bijzondere wet is dat hier 'de bestuurder van een voertuig op een openbare weg het voertuig moet stoppen op het verzoek van of op signaal van een persoon die een rund, paard, ezel, muildier, schaap, geit, varken of struisvogel leidt of hier op een dergelijke weg rijdt'. Boetes kunnen oplopen tot hoge bedragen wanneer er niet op juiste wijze wordt gestopt. Hopelijk komt u geen stormloop tegen!


  Rouwstoet

  Er zijn in Amerika drieëntwintig staten die een specifieke wet hebben waar het bestuurders niet is toegestaan een rouwstoet te passeren. Nevada is de enige staat waar de eerste auto en de volgauto in een rouwstoet door rood licht mogen rijden.


  Uw huisdier aan het dak van uw auto bevestigen

  In Anchorage in Alaska is er een wet waarin staat dat het niet is toegestaan een hond op het dak van uw auto vast te binden. Dit klinkt nogal logisch en dus vragen wij ons af waarom deze wet überhaupt ooit in het leven is geroepen.


  Vergeet uw bril niet

  Bestuurders die met een bril of lenzen rijden moeten onder andere in Spanje te allen tijde een reservebril in de auto hebben. Dit is een landelijke maatregel en het is aan de politieagent om de bestuurder al dan niet een boete te geven.


  Stoppen in China

  Aangezien er geen duidelijke wet is zijn bestuurders in China, voornamelijk in Peking, er niet toe geneigd voetgangers voorrang te geven. Volgens een wet die recentelijk is geïntroduceerd moeten automobilisten stoppen voor een rood licht. Dit wordt echter grotendeels genegeerd en automobilisten rijden bij rood licht gewoon door. Er zijn zogenaamde nieuwe 'zelfbedieningsstoplichten' in Peking, waarbij u op de knop drukt, wacht en oversteekt zodra het licht dit aangeeft. Helaas is er een grote kans dat bestuurders zich niet aan de regels zullen houden en voetgangers in deze situatie niet voor zullen laten gaan. Wees dus voorzichtig.


  Blijf veilig op de Duitse snelweg

  Het is ten strengste verboden op de autobahn te stoppen, behalve bij een noodgeval. Stoppen vanwege een lege tank wordt beschouwd als nalatigheid van de bestuurder. Bestuurders kunnen in dit geval dan ook een hoge boete verwachten voor onoplettendheid en het in gevaar brengen van zichzelf en anderen. Als u eerder op de autobahn heeft gereden dan weet u dat er vrijwel geen snelheidslimiet is. Zorg er dus voor dat u een oogje houdt op de brandstofmeter.


  Handen op het stuur

  Op Cyprus kunt u een boete verwachten als u onnodig een hand van het stuur haalt. In de afgelopen jaren is het aantal ongelukken op dit mediterrane eiland gestegen, waardoor het nu zelfs verboden is onder het rijden te eten of te drinken.


  Onder invloed

  Natuurlijk is rijden onder invloed ten strengste verboden in Macedonië, maar de overheid gaat hierin nog een stapje verder. Wanneer u 'zichtbaar onder invloed bent' mag u niet voorin zitten. En niet omdat u dan niet goed de richting aan kan geven.


  Blijf bedekt

  Houd uw shirt aan! In Thailand is het strikt verboden topless rond te rijden. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen en geldt voor bestuurders van fietsen, auto’s en tuktuks. Doet u dit toch, dan kunt u rekenen op een kleine boete.


  Rijd niet geblinddoekt

  In Amerika is het in de staat Alabama niet toegestaan geblinddoekt te rijden. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat er ooit iemand in Alabama heeft geprobeerd te rijden met een blinddoek op.


  Huisdieren op schoot

  In de meeste Amerikaanse staten mag u rijden met uw huisdier op schoot, behalve in Hawaii en New Jersey. Een andere mythe waar veel mensen in geloven is dat in Massachusetts gorillas niet achterin de auto mogen worden vervoerd. Helaas is deze grappige mythe niet waar, maar dat mag niks afdoen aan de populariteit van deze sage.


  Maak me schoon

  In bepaalde landen is een schone auto zo belangrijk dat de politie iedereen met een vieze auto een boete op kan leggen. Dit is het geval in Belarus, Roemenië en Rusland. Het is niet helemaal duidelijk wat een 'vieze auto' precies is, dus u kunt er maar beter voor zorgen dat uw auto altijd blinkend schoon is.


  Nummerborden in Manila

  In Manila mogen mensen in bepaalde gebieden niet rijden, gebaseerd op de dag van de week en het laatste nummer van het nummerbord. Als een nummerbord eindigt op een 1 of een 2 kan de bestuurder een boete krijgen als deze op een bepaald tijdstip wordt betrapt op het rijden in een gebied met veel verkeer. Dit is ook het geval in Parijs, maar wegens tyfoons en seizoensgebonden overstromingen is men in Manila veel strikter.


  Denk na voordat u drinkt

  Denk nog eens na voordat u een glaasje champagne drinkt voor u in de auto stapt. Automobilisten in Frankrijk zijn wettelijk verplicht om altijd een ongebruikt blaaspijpje voor alcoholcontrole bij zich te hebben. Dit is om rijden onder invloed te voorkomen en om overheidskosten te drukken bij het aanhouden van bestuurders.


  Spetter de voetgangers niet nat

  In het superbeleefde Japan kunnen bestuurders een boete krijgen wanneer zij water op voetgangers spetteren. Wellicht dat sommige bestuurders hierdoor minder hard door plassen zullen rijden.Blijf veilig op de weg en bezoek onze website of bel ons op +31 85 001 2614 als u een huurauto nodig heeft. U kunt ook bij ons terecht voor campers, of een luxe auto.

  Blog zoeken


  Categorieën