Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De verre Faeröer

  Op ongeveer vijf uur vliegen vanaf Amsterdam ligt een prachtige archipel, met een idyllisch groen landschap en watervallen die langs steile kliffen de zee in tuimelen. De eilandengroep de Faeröer wordt door National Geographic als één van de beste reisbestemmingen voor 2015 genoemd. En niet zonder reden, want op 20 maart is er namelijk een volledige zonsverduistering die men vanaf het eiland waar kan nemen. De Faeröer eilanden... waar ligt dit precies?

  Deze eilandengroep is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken, en ligt halverwege Noorwegen en IJsland. Het ligt tevens meer dan 300 kilometer ten noordwesten van het vasteland van Schotland. Met deze beschrijving van de ligging van het eiland kunt u zich wellicht voorstellen hoe het weer daar zal zijn. En nee, echt zomers heet is het er niet maar een land met een oneindige strenge winter is het ook weer niet. De winters zijn er mild met een temperatuur dat gemiddeld rond de 3 à 4 °C ligt. In de zomer is het er echter koel, met een temperatuur van gemiddeld 10 °C. Ook zijn wind en regen er niet ongebruikelijk. Mocht u besluiten er in maart naartoe te gaan, neem dan zeker een warme en waterdichte jas mee. Maar het weer is er zeker in juli en augustus een stuk aangenamer. Hoe kom ik daar? De snelste manier om naar de Faeröer eilanden te reizen is per vliegtuig. Het enige vliegveld op de archipel is de luchthaven Vágar, en is de thuishaven van Atlantic Airways. Er zijn vanaf Groot-Brittannië, Denemarken, IJsland en Spanje directe verbindingen naar het eiland Vágar. Vanuit Denemarken is er een verbinding met de veerboot, en in de zomer is er een verbinding met de veerboot vanuit IJsland. Via Auto Europe kunt u een auto huren in Vágar en Tórshavn. Met een huurauto kunt u rustig en op uw gemak het eiland verkennen. Interessante weetjes

  Naast het Deens is tevens het Faeröers een officiële taal van de archipel. Het Faeröers stamt af van het Oudnoords, net zoals het Noors, het IJslands en het Norn (deze taal is uitgestorven). Hierdoor is het voor de lokale bewoners eenvoudig om andere Scandinavische talen te begrijpen. Men spreekt er echter ook Engels.De archipel bestaat uit achttien grote eilanden. De kustlijn beslaat meer dan 1.000 kilometer, terwijl men nooit meer dan vijf kilometer van de kust verwijderd is. U wordt er dus omringd door de zee.Om en nabij 20 maart zijn er speciale evenementen op de eilandengroep die in het teken staan van de totale zonsverduistering.

  Blog zoeken


  Categorieën