Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De saaiste wegen ter wereld

  We hebben het weer overleefd: Het monster dat december heet. Een maand vol feestdagen die weer een waslijst verplichtingen met zich meebrengt, zoals het ontvangen van familie en vrienden. Wat er weer voor zorgt dat er inkopen gedaan moeten worden om de gasten een warm welkom te heten. Of juist cadeaus, om de gastheer en gastvrouw te bedanken voor een gezellige avond. Het zwarte gat, ook wel januari genoemd, zijn we ook al gepasseerd. Maar dat knagende gevoel dat in januari is begonnen is nog niet weg. U kent het misschien wel als 'verveling'. Deze blog is dan ook een ode aan... verveling.


  Een introductie van de saaiste steden

  Boring, Dull en Bland. Oftewel naar het Nederlands vertaald 'Vervelend, Saai en Flauw.' En ja, dit zijn echt de namen van steden. Boring is te vinden in Oregon, Amerika en Dull ligt in Schotland. Om deze twee steden wat meer leven in te blazen zijn ze in 2012 een partnerschap met elkaar aan gegaan. Er is zelfs een 'Boring and Dull Day' op acht augustus om deze verbintenis te vieren. Wie weet dat Bland, dat in New South Wales ligt, zich hierbij kan aansluiten.


  De saaiste weg in Australië

  Reist u graag door een rijk beboste omgeving en een landschap omgeven met golvende heuvels? Dan is de '90 Mile Straight' in West-Australië niks voor u. Het is namelijk een negentig mijl (145 kilometer) lange rechte weg, en ligt op de Nullarborvlakte. Het woord Nullarborvlakte is afgeleid van het Latijnse woord 'nullus'”, en betekent 'niets'. De grootste gevaren van het rijden op deze weg zijn de hitte en de verveling. Wanneer de vermoeidheid toeslaat en er in de nabije omgeving geen interessant landschap is om u zich op te focussen, moet u er extra op letten dat u met auto en al niet van de weg afrijdt.


  De meest eenzame weg ter wereld

  De meest eenzame weg ter wereld moet de Dalton Highway zijn. Deze weg ligt langs de Trans-Alaska-pijpleiding, en loopt vanaf het midden van Alaska 666 kilometer naar het noorden richting de Noordelijke IJszee. Deze route heeft zelfs al bekendheid verworven door tv shows als Ice Road Truckers, World's Most Dangerous Roads en America's Toughest Jobs. Op deze eenzame weg liggen welgeteld drie steden die minder dan 250 vaste inwoners bevatten. In de zomer is dit echter een prachtige route en kunt u er genieten van de indrukwekkende flora en fauna die Alaska te bieden heeft. En dat werkt goed tegen de eenzaamheid.Saai, hè?Auto Europe helpt u graag bij het vinden van uw huurauto. Of u nu van landschapsweggetjes houdt, smalle straatjes in grote steden of snelwegen zoals deze. ;-)

  Blog zoeken


  Categorieën