Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De gevaarlijkste wegen ter wereld: Deel 1

  Vind u dat een beetje gevaar het leven spannend maakt? Lees hier dan meer over de meest gevaarlijke wegen ter wereld! Hoewel wij het niet aanraden om deze wegen met een huurauto te trotseren zijn dit de wegen die uw bloed sneller zullen doen stromen.

  Zoji La, India

  Deze pas ligt 3528 meter boven zeeniveau, is ongeveer tien kilometer lang en is één van de meest gevaarlijke bergpassen in de Himalaya. Het is een belangrijke pas omdat deze pas Ladakh met het prachtige Kasjmir verbindt, dat ook wel ‘Hemel op aarde’ genoemd wordt. De pas is tijdens de winter vaak afgesloten vanwege de onveilige omstandigheden.

  Guoliang Tunnel, Taihanggebergte, China

  Deze spectaculaire tunnel is over een tijdsperiode van vijf jaar uitgegraven door slechts dertien dorpelingen in het Taihanggebergte, in een afgelegen gebied in China. Tegenwoordig is dit een populaire attractie onder toeristen. De tunnel is zowel te voet als met een voertuig toegankelijk. Dit is tevens één van de meest steile en meest verbazingwekkende wegen ter wereld.

  Vitim rivieroversteek, Siberië

  Deze oude brug is slechts 570 meter lang maar is nauwelijks ruim genoeg om met een auto over te steken. De brug staat bekend als één van de engste bruggen ter wereld en tijdens de strenge Siberische winter is het vrijwel onmogelijk om de brug over te steken. Er is geen vangrail, de brug is in een vervallen staat en vanwege de weersomstandigheden is er geen goede grip op de brug mogelijk. Vanwege deze gevaarlijke omstandigheden is in juli 2016 bepaald dat personen en voertuigen de brug niet meer over mogen steken.

  Stelviopas, Italië

  Veiligheid staat voorop als u kiest om door de Stelviopas te rijden. Deze pas kent namelijk achtenveertig scherpe haarspeldbochten. De pas ligt in de Ortler Alpen in Italië en kent prachtige panorama’s, die het de lastige tocht meer dan waard maken.

  Zuidelijke Yungasweg, Bolivia

  Deze weg is de meest gevaarlijke van de lijst. De Zuidelijke Yungasweg, ook wel Chulumani Road genoemd, verbindt La Paz met Chulumani in het zuiden van de Boliviaanse regio Yungas. Het begaan van deze vijfenzestig kilometer lange weg is dan ook geen gemakkelijke prestatie! De weg is smal en wanneer er een voertuig uit de tegengestelde richting komt kan dit dodelijk aflopen. De weg is in de jaren ‘30 aangelegd door Paraguayaanse krijgsgevangenen en is berucht vanwege het slechte zicht, oneven oppervlakten en extreem gevaarlijke kliffen.

  Hoe spannend dit allemaal ook klinkt laten wij bij Auto Europe deze potentiële halsbrekende routes even aan ons voorbij gaan. Als u ook liever op veiliger terrein blijft bekijk dan onze website voor een huurauto tijdens uw volgende vakantie, of bel ons gratis telefoonnummer +31 85 001 2614 voor meer informatie over camperhuur, luxe wagens en meer.

  Blog zoeken


  Categorieën