Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Camperhuur vs. autohuur bij Auto Europe

  Auto Europe staat bekend staat als voordelige aanbieder van autohuur, maar nu kunt u ook bij ons terecht voor camperhuur! Zo kunnen niet alleen doorgewinterde kampeerders bij ons terecht voor een camper, maar ook nieuwelingen die nog niet eerder een camper hebben gebruikt en willen weten hoe het is om achter het stuur van een mobiel huis te zitten. Mocht het voor u de eerste keer zijn dat u een camper huurt hoeft u zich niet ongerust te maken. Bij Auto Europe heeft u namelijk een team experts tot uw beschikking die u bij het boekingsproces zullen ondersteunen en al uw vragen kunnen beantwoorden. Voordat u onze zoekmachine gaat gebruiken om een camper te vinden is het misschien goed om eerst te lezen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen het huren van een auto en het huren van een camper bij Auto Europe.

  Het boekingsproces

  De tarieven van autohuur kunnen nogal wisselen, wat te maken heeft met het vraag en aanbod van onze verhuurders. Het kan zelfs voorkomen dat u al een boeking heeft gemaakt en later ziet dat dezelfde huurauto voor een lagere prijs wordt aangeboden. Geen nood; neem in dat geval contact met ons op zodat u uw boeking aan kunt laten passen aan het voordeligere tarief. Dit is echter anders bij campers. Het aanbod is kleiner en dus is het aanbod campers ook kleiner waardoor zeker geldt “hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper het is”.

  Bij het boeken van een camper hoeft u niet direct te betalen in tegenstelling tot het huren van een auto. Alle campers zijn namelijk op aanvraag. Zodra u met behulp van onze zoekmachine een camper van uw gading heeft gevonden sturen wij uw aanvraag naar de lokale verhuurder. Zij gaan na of de camper van uw keus beschikbaar is tijdens de gewenste huurperiode, eventueel met alle door u gewenste apparatuur en extra’s. Zodra de camper is gereserveerd nemen wij contact met u op.Indien u de boeking meer dan zestig dagen voor de ophaaldatum heeft gemaakt moet u een aanbetaling doen; dit is 20% van het totaalbedrag. Zestig dagen voor de ophaaldatum wordt automatisch de overige 80% van uw rekening afgeschreven. Wanneer de boeking binnen zestig dagen voor de ophaaldatum wordt gemaakt dient u het totaalbedrag ineens te voldoen.

  Mocht u de camperhuurboeking willen annuleren dan worden hiervoor altijd annuleringskosten in rekening gebracht. U ontvangt dan het door u betaalde huurbedrag terug, minus de annuleringskosten. Als u een huurauto tot achtenveertig uur voor het ophalen annuleert ontvangt u wél het volledige bedrag terug. Lees de algemene voorwaarden zorgvuldig door, met name de informatie omtrent de annuleringskosten en zorg dat u op de hoogte bent van deze informatie voordat u de boeking afrond. Wij zullen u van deze informatie op de hoogte stellen voor de betaling. Na het maken van de boeking kunt u uw boeking wijzigen tot acht dagen voor aanvang van de boeking.

  De ophaalprocedure

  Afhankelijk van waar en wanneer u de camper ophaalt kan het zijn dat u de camper niet op de dag van aankomst kan ophalen. Houd er dus rekening mee dat u wellicht voor de eerste nacht accomodatie moet zoeken waar u goed kunt uitrusten zodat u de volgende dag uitgerust en fris bent. In Australië en Nieuw-Zeeland is het alleen mogelijk om de camper ‘s middags op te halen en ‘s ochtends terug te brengen. Aangezien u de camper schoon ontvangt dient u de camper tevens schoon in te leveren.

  Het ophalen van de camper neemt ongeveer een uur in beslag. U krijgt van de lokale verhuurder een kort overzicht van de camper, de apparatuur en meer.

  Vanwege de grootte van de campers is er natuurlijk een grotere parkeerplaats nodig dan voor een wagenpark met huurauto’s. De meeste camperverhuurders zullen dus een locatie buiten de luchthaven of het stadscentrum hebben. Het is mogelijk om transport te boeken die u van en naar de locatie brengt. Soms zijn deze kosten inbegrepen bij de prijs, soms moeten deze kosten als extra service aan uw boeking worden toegevoegd en soms zult u een taxi of het openbaar vervoer moeten nemen. Deze informatie wordt bij uw boeking bekendgemaakt.

  Net als bij autohuur dient de hoofdbestuurder een geldige creditcard bij zich te hebben waar de borg op kan worden gereserveerd. Zodra de camper in goede staat wordt ingeleverd wordt de borg op de creditcard vrijgegeven.U kunt een camper besturen wanneer u rijbewijs B heeft. Dit geldt echter niet voor campers in de premiumklasse met een gewicht van meer dan 3500 kg. Voor dit soort campers is een C of C1 rijbewijs vereist.

  Verzekeringen, uitrustingen en andere opties

  Bij het boeken van een camper is het niet mogelijk om een restitutieproduct van Auto Europe af te sluiten. Soms is het echter wel mogelijk om het eigen risico te verlagen door bij de lokale verhuurder een extra pakket af te sluiten. De kosten voor een dergelijk pakket kunnen op voorhand of lokaal betaald worden. Alle campers zijn inclusief pechhulp. De inhoudelijke dekking verschilt per verhuurder.

  Het grootste verschil tussen een huurauto en een camper is natuurlijk dat de meeste campers zijn uitgerust met een toilet, douche, keuken, koelkast, verwarming, kabels, watertanks en oplaadbare batterijen.In Europa zal het merendeel van de campers een handgeschakelde transmissie hebben, terwijl campers in Amerika juist zijn uitgerust met een automatische transmissie. Wat uw voorkeur ook heeft, u zult bij Auto Europe zeker een camper kunnen vinden die bij u past.U kunt tegen betaling extra’s aan uw boeking toevoegen zoals keukenbenodigdheden, handdoeken, lakens, GPS, barbecue, campingtafels en campingstoelen, extra kilometers, fietsen, fietsenrekken en meer. Aarzel bij vragen niet om contact met ons op te nemen over andere extra’s, zoals het meenemen van uw huisdier. De verhuurder beslist of het meenemen van een huisdier is toegestaan.

  Waar kan ik parkeren?

  In een camper rijden is makkelijker dan men denkt en parkeren in het centrum is mogelijk, mits de beschikbare parkeerplaats breed genoeg is. Met een camper ligt uw “hotelkamer” altijd binnen handbereik. Wij zullen u enkele handige links toesturen met informatie over goede en veilige campings, wat de regels zijn omtrent het parkeren op straat en meer handige informatie voor een heerlijke campervakantie. Het lokale verhuurbedrijf zal u ook goede suggesties kunnen geven waar u gratis kunt parkeren zoals bijvoorbeeld op parkeerterreinen van winkelcentra, scholen, kerken en meer.

  Nog steeds niet overtuigd? Lees dan deze blog met redenen waarom een vakantie met een camper de ultieme vakantie is.

  P.S.We hebben enkele zaken niet genoemd zoals one way huur, tol, winterbanden, reizen naar het buitenland, etc. Antwoord op deze en andere vragen vindt u in onze Veelgestelde vragen of u kunt contact opnemen met ons team specialisten op het e-mailadres muccampers@autoeurope.de of op het nummer +31 85 001 2614.

  Blog zoeken


  Categorieën