Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Blijf alert zonder koffie

  Autorijden vereist dat u fit en alert bent. Wanneer we echter moe zijn peppen we onszelf vaak op met koffie (cafeïne) en suikerhoudende drankjes. Uit recent onderzoek in opdracht van Auto Europe blijkt dat we tijdens een leven lang autorijden gemiddeld zo een 8.601 kopjes koffie in de auto drinken.

  Deze grote hoeveelheid cafeïne is uiteraard geen weldaad voor ons lichaam! We weten dat wakker en alert zijn (en blijven) tijdens een autorit cruciaal is voor onze veiligheid (en voor die van anderen), maar koffie is zeker niet de enige manier om dat te bereiken.Velen vinden koffie heerlijk en bovendien ook lekker ruiken, maar overconsumptie van koffie heeft schadelijke gevolgen voor ons lichaam. Een verhoogde hartslag, nerveusheid, rusteloosheid en een gevoelige maag zijn daar enkele van, om er maar een paar op te noemen.

  Het beste wat men kan doen wanneer men slaperig of loom is, is een kort dutje doen. Een half uurtje slapen levert vaak geen groot tijdsverlies voor de reis op en het kan van levensbelang zijn voor uzelf en uw medepassagiers (en andere verkeersdeelnemers).Er is niets mis met het doen van een dutje ergens aan de kant van de (snel)weg op een veilige parkeerplek bij een restaurant of tankstation. Korte dutjes tussendoor geven ons een betere concentratie en minder stress tijdens een lange autorit. Bovendien zijn we ook vrolijker en kunnen me meer van de reis genieten.

  Tip #1

  Daar gaan we dan! Nummer één op de lijst, en zoals we hierboven al aangaven, is simpelweg een dutje doen als u heel moe of loom bent. Niets beters dan even slapen.

  Tip #2

  Neem veel vitamine C mee voor onderweg. Het is een belangrijke vitamine die cruciaal is voor een aantal vitale functies van het lichaam. Vitamine C is een knokker tegen vermoeidheid, transformeert vet in energie en geeft een boost aan het immuunsysteem. Als het maar even kan, neem dan natuurlijke vitamine C in in plaats van bijvoorbeeld vruchtensappen met toegevoegde suikers. De perfecte vitamine C-snacks zijn paprika, aardbeien, grapefruit en sinaasappelen of mandarijnen. Een nog heftigere boost geeft bijvoorbeeld citroensap met veel gember en een beetje turmeric.

  Tip #3

  Niets erger dan een lange, rechte, eindeloze weg en niets of niemand om u af te leiden tijdens de rit. Als u van te voren weet dat zo een rit er aan komt, neem dan iemand mee in de auto als het kan. Een levendige gesprekspartner houdt u wakker.

  Tip #4

  Snacks! Neem voldoende snacks mee die u flink bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitjes die nogal bewerkelijk zijn om op te peuzelen. Dat houdt u wakker!

  Tip #5

  Luide muziek! Knalharde muziek voorkomt dat u inslaapt. Denk bijvoorbeeld aan heavy metal muziek met de volumeknop op 10! Misschien zelfs dat u fan bent en ook nog eens lekker uit volle borst meezingt.

  Tip #6

  De perfecte manier om wakker te blijven voor het hele gezin is... spelletjes! Lange autoritten zijn ideaal voor raad-spelletjes zoals “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. U kunt er zelf vele varianten op verzinnen. Kijk gerust eens hier voor nog méér spel-ideeën!

  Tip #7

  Koud water! Natuurlijk gaat het niet om het nemen van een koude douche bij elke stop. Maar uw gezicht opfrissen met koud water helpt al veel. Zorg ervoor dat u onderweg regelmatig een pauze neemt, wat rek- en strekoefeningen doet en uw gezicht wast met (ijs)koud water. Van even groot belang is dat er voldoende luchtverversing in de auto is en een koele temperatuur, want in een halve sauna dommelen we gauw weer in.

  Blog zoeken


  Categorieën