Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  4 tips voor daguitjes rondom München

  Bent u voor het Oktoberfest in München en wilt u ook graag iets van de omgeving zien? Met de voordelige autohuur in München via Auto Europe is dat geen probleem! U kunt bij Auto Europe bij meerdere autoverhuurders overal in de stad en op München Airport een huurauto boeken. Rondom de stad zijn vele mooie plekken die u gemakkelijk met een auto kunt bereiken en het Beierse landschap is prachtig om door heen te rijden.

  Freising

  Dertig kilometer ten noorden van München ligt het stadje Freising. Freising ligt net als München aan de rivier de Isar en heeft een gezellig historisch centrum met leuke winkels. De stad is vooral bekend vanwege de Dom van Freising, een grote kerk die op een heuvel (Domberg) midden in de stad staat. Bij helder weer kunt u vanaf de Domberg München en zelfs de Alpen zien liggen! Als u van al het stadswandelen dorst en trek heeft gekregen, kunt u zich in de fraaie Biergarten bij de brouwerij Weihenstephan te goed doen aan een verfrissend glas bier (ook alcoholvrij!) en typisch Beierse gerechten. Freising is vanuit snel te bereiken over de snelweg A92.

  Klooster Andechs

  Een leuk uitje is een bezoek aan het klooster van Andechs. Andechs is een kleine plaats aan de oostelijke over van de Ammersee. De Ammersee is één van de meren ten zuiden van de stad. Het klooster heeft een eigen brouwerij en is bekend om haar bier en gezellige Biergarten. Vanuit de Biergarten heeft u een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels rondom de Ammersee. In de Biergarten kunt u traditionele Beierse gerechten eten, die uiteraard met een goed glas bier worden geserveerd. Voor de bestuurders onder u: ze brouwen ook alcoholvrij bier. Andechs en de Ammersee kunt u vanuit München via de snelweg A96 richting Lindau (afslag 30) bereiken.

  Starnberger See

  Ten zuiden van München ligt niet alleen de eerdergenoemde Ammersee, maar ook de Starnberger See. Dit meer is ca. 20 km lang en kunt u vanuit München via de snelweg A95 in ongeveer een kwartier bereiken. Het meer biedt tal van mogelijkheden, u kunt er zwemmen, wandelen, zeilen of een rondvaart maken. Grote rondvaartboten varen dagelijks van april tot oktober over het meer en leggen in alle grotere plaatsen aan.In de Starnberger See ligt ook een klein eiland, dat een bezoek meer dan waard is. De Roseninsel (Rozeneiland) ligt vlakbij de oever van het plaatsje Feldafing. Vanuit deze plaats kunt u met een kleine veerboot naar het eiland varen. Op het eiland bevindt zich een bijzondere rozentuin en een historisch casino dat tegenwoordig een museum is.

  Bavaria Filmstadt

  Voor alle liefhebbers van films en tv-series is de Bavaria Filmstadt echt een aanrader. In deze filmstudio´s, die zich in het zuidelijke deel van München bevinden, werden én worden tv-series opgenomen. Ook internationale en in Duitsland bekende films zijn hier ontstaan. Tijdens een uitgebreide rondleiding kunt u wandelen door de decors en komt u alles over uw favoriete film te weten.

  Fijne reis!

  Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën