Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR ZAGREB AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Zagreb Airport - reis voordelig door Kroatië

  Wilt u een auto huren op Zagreb Airport, dan heeft u de kans een sprookjesachtige stad vol cultuur en natuurschoon te verkennen. De stad Zagreb is prachtig, ongeacht welke tijd van het jaar u er bent. Bewonder de oude herenhuizen in Oostenrijks-Hongaarse stijl, en bezoek de mooie St. Marcuskerk. Heeft u genoeg van van de stad gezien, ga daan naar het Maksimir Park, of het Zrinjevac Park, vlakbij de oude stad. Zagreb heeft elk seizoen wel iets te bieden.

  Auto Europe is al meer dan 65 jaar een bemiddelaar in autoverhuur en heeft dus veel ervaring in deze branche. Door de jaren heen hebben wij relaties opgebouwd met autoverhuurbedrijven over de hele wereld. Hierdoor kunnen wij onze klanten een breed aanbod huurauto's aanbieden, evenals de keuze uit meer dan 24.000 ophaallocaties wereldwijd. Kijk op onze pagina met autohuur beoordelingen in Zagreb voor de ervaringen van andere klanten, en boek uw huurauto op Zagreb Airport met een goed gevoel.

  Luchthaven informatie

  De luchthaven van Zagreb is de drukste en grootste in Kroatië, met ongeveer 3,4 miljoen passagiers per jaar en 13.000 tonnen vracht. De geschiedenis van dit vliegveld gaat terug tot het jaar 1909. In 2017 werd een nieuw terminalgebouw geopend. Niet alleen worden passagiers- en vrachtvluchten afgehandeld, ook is dit een belangrijke basis voor de Kroatische luchtmacht. Rond 25 luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Zagreb Airport. De luchthaven ligt op circa 10 km van het centrale treinstation van Zagreb vandaan.

  Zagreb Airport (ZAG)
  Officiële naam: Franjo Tudman Airport
  Adres: Ulica Rudolfa Fizira 21, 10150 Zagreb, Kroatië
  Telefoonnr.: 385 1 4562 170
  Luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland direct naar Zagreb Airport vliegen: KLM, Croatia Airlines, KLM Cityhopper, Air France, United, SAS, Delta en Air Canada. Sommige daarvan vliegen uitsluitend in het hoogseizoen.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op de luchthaven van Zagreb

  Er zijn diverse verhuurbedrijven waar u autoverhuur op Zagreb Airport kunt boeken. Het is erg belangrijk dat u bij het maken van de boeking de algemene voorwaarden leest, zodat u weet waar het verhuurbedrijf zich bevindt. De bedrijven waar u een auto kunt huren, hebben hun balie in de aankomsthal ingericht, of u wordt hier opgewacht door een medewerker waarna u met een shuttlebusje naar het kantoortje rijdt. Voor een vlotte ophaalprocedure is het zaak dat u de benodigde documenten paraat heeft. Dit zijn uw huurvoucher, uw creditcard die op de naam van de hoofdbestuurder staat, uw paspoort of identiteitskaart, en niet te vergeten uw rijbewijs. Is het de eerste keer dat u een auto huurt, lees dan onze informatieve blogbijdrage over de ophaalprocedure van uw huurauto.

  Openingstijden verhuurbedrijven (onder voorbehoud):

  Alamo Autoverhuur op Zagreb Airport Alamo op Zagreb Airport
  Zagreb Airport - Aankomsthal, Ulica Rudolfa Fizira 21,
  Zagreb, Kroatië 10150

  +385 993 82 4785
  Openingstijden:
  Dagelijks 07:00 - 23:00 uur
  Oryx Autoverhuur op Zagreb Airport Oryx op Zagreb Airport
  Zagreb Airport - Aankomsthal, Ulica Rudolfa Fizira 21,,
  Zagreb, Kroatië 10150

  +385 16260800
  Openingstijden:
  Dagelijks van 07:00 - 21:00 uur

  Terminal

  In maart 2017 werd het nieuwe terminalgebouw geopend. Het is 65.800 m² groot en heeft 3 verdiepingen. Er zijn 30 check-in balies, 23 paspoortcontrolepunten, 9 veiligheidscontrolepunten en 3 ruimtes met bagagebanden.

  Op de begange grond worden de aankomsten afgewikkeld, op de eerste verdieping bevinden zich de paspoortcontrole en de vertrekruimtes. Op de derde verdieping worden veiligheidscontroles doorgevoerd. Het gebouw is ontworpen met de mogelijkheid voor uitbreiding. Onder meer zijn nieuwe bagagebanden gepland, en diverse andere faciliteiten - mochten de passagiersaantallen stijgen.

  Luchthavenfaciliteiten

  Kiest u voor een voordelige auto huren op Zagreb Airport, treft u hier een ca. 600 m² duty-free winkelparadijs aan, en diverse cafés, bars en restaurants. Er is een businesslounge met buffet, kranten en een TV, direct na de veiligheidscontrole in de vertrekhal. Verder zijn er vliegticketverkooppunten van bijvoorbeeld de KLM en Air France. Voorts zijn er meerdere pinautomaten, een wisselkantoortje, een boekenwinkel, een eerste hulp kamertje, en is er overal op de luchthaven gratis WiFi.

  Hoe kom ik van en naar de luchthaven van Zagreb

  Het centrum van Zagreb is makkelijk te bereiken voor iedereen die ervoor kiest een auto te huren vanaf de luchthaven van Zagreb. De rit van circa 15 km duurt ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de drukte op de weg. Neem de Heinzelona ul. weg totdat u de Radnicka cesta weg bereikt. Rijd met uw autohuur vanaf Zagreb Airport na de rotonde rechtdoor richting Domovski, en houd links aan, terwijl u de borden naar de A3/E70/Slavonski Brod/ Varazdin volgt. Na ongeveer 1.1 km links aanhouden, moet u rechts afslaan na 2.1 km en u bent in het stadscentrum. Lees ook onze algemene infopagina over rijden en verkeersregels in Kroatië.

  Heeft u geen autoverhuur op Zagreb Airport geboekt maar op een andere locatie, bijvoorbeeld ergens in de stad, kunt u hier natuurlijk ook een taxi naartoe nemen. Direct buiten de terminal, buiten voor de aankomsthal, is de taxistandplaats te vinden. Dit staat trouwens ook op meerdere bordjes in het terminalgebouw aangegeven. Het is verstandig eerst een prijs af te spreken met de taxichauffeur, voordat u aan de rit begint.

  De bus nemen is de volgende mogelijkheid. Het netwerk is vrij uitgebreid. In 2017 werd de ZET buslijn geïntroduceerd, en heeft 20 haltes op de route naar de stad. Deze bus rijdt ongeveer elke 35 minuten. Er is tevens een shuttlebusservice, die tussen Zagreb Airport en het Centrale bussation van Zagreb heen en weer rijdt. Dit is de snelste busverbinding richting het centrum.

  Parkeertips

  Tijdens uw autohuur op Zagreb Airport kunt u gebruik maken van 1 van de 800 parkeerplaatsen voor de terminal. Het eerste uur kost HRK 27,-. Er is ook een Kiss & Fly zone, waar u de eerste 10 minuten gratis kunt blijven staan. U kunt hier maximaal een uur parkeren voor HRK 54,-. Blijft u langer staan in deze zone, zal de auto worden afgesleept, wat u beslist wilt vermijden tijdens uw autohuur op Zagreb Airport.

  In de stad zelf zijn er langs de kant van de weg drie parkeerzones die worden aangeduid door borden. Zone 1 (rood) kost HRK 6,- per uur met een parkeerlimiet van 2 uur en geldt van 07:00 tot 21:00 uur. Zone 2 (geel) kost HRK 3,- per uur met een maximum van 3 uur, en zone 3 (blauw) kost HRK 1,50 per uur zonder een parkeerlimiet. Verder zijn er verschillende parkeergarages die 24/7 geopend zijn.

  Handige link

  Officiële website van Zagreb Airport