Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN KROATIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Kroatië

  Algemene informatie
  De Adriatische Zee biedt vele fantastische uitzichten wanneer u langs de kust van Kroatië rijdt. Sommige wegen buiten steden zoals Zagreb en Dubrovnik zijn versleten en beschadigd en verlangen uw volledige concentratie. Houdt u benzinepeil in de gaten als u met uw autoverhuur in Kroatië rijdt, want op het platteland zijn tankstations doorgaans ver weg.

  Vereisten
  Om in Kroatië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderen met een lichaamslengte tot 1,35 m moeten in een kinderzitje zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Kroatië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Kroatië rijdt men rechts en verkeer op een rotonde heeft voorrang. Schoolbussen hebben voorrang wanneer deze bij een bushalte wegrijden.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn open tussen 06.00 en 20.00 uur en sommige tankstations zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Kroatië moet u tol betalen op alle snelwegen. De tarieven voor de verschillende snelwegtrajecten liggen tussen de 1 en 40 euro.

  Parkeren
  Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Zagreb en Dubrovnik en in vele steden zijn parkeerplaatsen met parkeermeters.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via hettelefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.