Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR NANTES LUCHTHAVEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Auto huren op Nantes Airport - verken West-Frankrijk

  Nantes Airport is met jaarlijks ruim zeven miljoen passagiers een van de grootste internationale luchthavens in het westen van Frankrijk. Mede daardoor en dankzij de ligging vlakbij de Atlantische Oceaan wordt de luchthaven ook wel Nantes Airport Atlantique genoemd. Het ligt op minder dan tien kilometer ten zuidwesten van Nantes waardoor het de ideale toegangspoort is voor een bezoek aan de zesde grootste stad van Frankrijk en de beroemde wijnstreek de Loire.

  De luchthaven is in 1928 ontstaan uit een militair vliegveld en in 1939 werd de eerste verharde landingsbaan aangelegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het tijdelijk gebruikt als een Britse RAF faciliteit voordat het werd veroverd door Duitse troepen. In 1951 werd het een commerciële luchthaven nadat de eerste commerciële vlucht op de luchthaven landde en werd het uitgebreid met een nieuwe terminal.

  Nantes is een populaire vakantiebestemming in het westen van Frankrijk met een overvloed aan bezienswaardigheden en toeristische attracties. Ook de omgeving van de stad biedt veel om te zien en te doen en een auto huren op Nantes Airport is de meest ideale manier om het allemaal te ontdekken dankzij de flexibiliteit en comfort dat een huurauto biedt.

  Enkele hoogtepunten tijdens een bezoek aan Nantes zijn het historische centrum (Quartier Bouffay) dat tal van musea en oude gebouwen herbergt, evenals een wandeling door de geplaveide straatjes van Île Feydeau, ooit een eiland in de rivier de Loire waar de grote scheepsmagnaten in de achttiende eeuw hun weelderige herenhuizen bouwden.

  Auto Europe is opgericht in 1954 en heeft meer dan 65 jaar ervaring in het aanbieden van autoverhuur voor de beste prijs in de markt - en dat op meer dan 24.000 bestemmingen wereldwijd! Ook in Nantes en elders in Frankrijk kunt u heel voordelig een auto huren dankzij onze langstaande samenwerkingen met de beste lokale en internationale autoverhuurbedrijven. Neem telefonisch contact op met onze huurspecialisten via +31 85 001 2614 voor een passende offerte of boek zelf eenvoudig online met behulp van bovenstaande zoekmachine. Benieuwd hoe andere klanten het huren en onze service hebben ervaren? Bekijk dan onze reviewpagina met alle autohuur beoordelingen in Nantes.

  Luchthaven informatie

  Nantes Atlantique Airport, zoals de luchthaven officieel heet, ligt op ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van Nantes in de plaats Bouguenais. Jaarlijks verwerkt de luchthaven ruim zeven miljoen reizigers van en naar voornamelijk Europese bestemmingen waaronder Amsterdam en enkele internationale bestemmingen in het noorden van Afrika.

  Nantes Airport (NTW)
  Adres: 44346 Bouguenais, Frankrijk
  Telefoon: +33 892 56 88 00
  Vliegmaatschappij die rechtstreeks van Nederland naar Nantes Airport vliegt (onder voorbehoud): KLM.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op de luchthaven van Nantes

  Het ophalen van uw huurauto op de luchthaven van Nantes is heel eenvoudig. De meeste autoverhuurbedrijven die voordelige autoverhuur op Nantes Airport aanbieden, bevinden zich tegenover de hoofdingang van de terminal in de buurt van de parkeergarage. Zorg dat u alle benodigde documenten bij u heeft om het ophalen soepel te laten verlopen, waaronder een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder (die zelf ook aanwezig moet zijn) en een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs.

  Alamo autoverhuur op Nantes Airport Alamo autoverhuur op Nantes Airport
  Aéroport Nantes Atlantique,
  44346 Bouguenais, Frankrijk

  +33 240 481 400
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 21:00 uur
  Za: 07:00 - 21:00 uur
  Zo: 09:00 - 21:00 uur
  Avis autoverhuur op Nantes Airport Avis autoverhuur op Nantes Airport
  Aéroport Nantes Atlantique,
  44346 Bouguenais, Frankrijk

  +33 253 006 199
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 07:00 - 22:00 uur
  Za: 08:00 - 15:00 uur
  Zo: 15:00 - 22:00 uur
  Budget autoverhuur op Nantes Airport Budget autoverhuur op Nantes Airport
  Aéroport Nantes Atlantique,
  44346 Bouguenais, Frankrijk

  +33 2530 06199
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 07:00 - 22:00 uur
  Za: 08:00 - 15:00 uur
  Zo: 15:00 - 22:00 uur
  Europcar autoverhuur op Nantes Airport Europcar autoverhuur op Nantes Airport
  Aéroport Nantes Atlantique,
  44346 Bouguenais, Frankrijk

  +33 240 840 139
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 23:00 uur
  Za: 08:00 - 19:00 uur
  Zo: 08:00 - 23:00 uur
  Sixt autoverhuur op Nantes Airport Sixt autoverhuur op Nantes Airport
  Aéroport Nantes Atlantique,
  44346 Bouguenais, Frankrijk

  +33 820 007 498
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 07:00 - 23:30 uur
  Za: 08:00 - 22:30 uur
  Zo: 10:00 - 22:30 uur

  Terminals

  Hoewel Nantes Airport de grootste luchthaven in het westen van Frankrijk is, is het niet zo heel groot waardoor navigeren op de luchthaven heel gemakkelijk is. De luchthaven heeft een enkele, L-vormige terminal die is verdeeld in vier hallen (1 t/m 4). Hallen 1 t/m 3 bevinden zich in hetzelfde gebouw van twee verdiepingen met op de begane grond de aankomsthal en op de eerste verdieping de vertrekhal. Hal 4 bevindt zich in een gebouw dat later is bijgebouwd en haaks op het andere gebouw staat en is door middel van een lobby met de andere drie hallen verbonden.

  Luchthavenfaciliteiten

  De vier hallen waaruit het terminalgebouw bestaat hebben ieder eigen voorzieningen en faciliteiten. Naast de reguliere voorzieningen vindt u op de luchthaven verschillende eet- en drinkgelegenheden waaronder een brasserie, een bakkerij en verschillende bars en cafés, meerdere winkels waaronder een grote Duty Free winkel en een cadeauwinkel, geldautomaten en geldwisselkantoren, kiosken, babyverschoonfaciliteiten, en een eerstehulppost. De luchthaven is ook goed toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit dankzij de speciaal aangepaste liften en speciale toiletten. Daarnaast zijn er ook verschillende vergaderzalen beschikbaar voor bedrijven die seminars en andere bedrijfsevenementen op het luchthaventerrein willen organiseren.

  Hoe komt u van en naar de luchthaven van Nantes

  Een auto huren op de luchthaven van Nantes is de beste manier om efficiënt en comfortabel van A naar B te reizen. Vanaf de luchthaven neemt u de D85 naar de ringweg de E3 die rondom Nantes loopt en verschillende toegangen tot de stad bieden. Het centrum bereikt u al in ongeveer twintig minuten. Er is ook een rechtstreekse busverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Nantes, uitgevoerd door TAN Air Shuttle. Deze rijdt de hele dag door en een groot deel van de nacht. Daarnaast kunt u op bus 37 stappen die voor hal 1 stopt en aansluit op tramlijn 3 in het stadscentrum. De taxistandplaatsen van de luchthaven vindt u op de esplanade tegenover hal 1.

  Parkeertips

  In het stadscentrum is parkeergelegenheid op straat vrij beperkt, maar gelukkig heeft Nantes meerdere grote en handig gelegen parkeerterreinen en -garages op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Enkele centraal gelegen parkeergarages waar u uw huurauto tijdens de autohuur op Nantes Airport veilig kunt parkeren, zijn Effia Médiathèque (18 Rue de l'Héronnière), Parking Graslin (Rue Jean de la Fontaine), Effia A. Briand (Place Aristide Briand), Parking Commerce (1 Allée de la Bourse), Parking Bretagne (Rue Mercoeur), Talensac (Rue du Bourgneuf/Rue le Notre), Parking Decré-Bouffay (18 rue Moulin), Parking Cathédrale (7 Rue Sully), Effia Gare Nord (Boulevard Stalingrad), Effia Cité Int. des Congrès (Avenue Carnot) en Effia Gare Sud (Quai Malakoff). Voordeliger parkeren kan op de Park+Ride (P+R) parkeerterreinen net buiten het centrum van de stad. Hier kunt u uw huurauto al voor een paar euro per dag parkeren en met het openbaar vervoer snel naar het centrum reizen.

  Handige links

  Officiële website luchthaven Nantes (Engelstalig)