Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN URUGUAY

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Uruguay

  Algemene informatie
  Uruguay beschikt over bijna 9000 kilometer aan wegen. Meer dan 8000 kilometer daarvan zijn verharde wegen, de overige wegen zijn onverhard. De belangrijkste snelweg in Uruguay is de tweebaanssnelweg tussen Montevideo en Punta Del Este. Over het algemeen is het wegennet goed uitgebouwd, zodat u met autoverhuur in Uruguay uitstekend het land kunt verkennen. Tijdens het rijden moet u echter constant opletten, want kinderen en dieren kunnen plotseling oversteken.

  Vereisten
  Om in Uruguay een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Uruguay zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Uruguay rijdt men rechts en verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. Ook overdag moet men met licht rijden. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  In Uruguay zijn over het algemeen overal tankstations te vinden, waar u zonder problemen benzine en diesel kunt tanken.

  Tol
  In Uruguay zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  In de steden van Uruguay is het parkeren geregeld met parkeermeters of parkeertickets.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor het reizen naar bepaalde landen. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.