Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN THAILAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Thailand

  Algemene informatie
  Het wegennet in Thailand is goed uitgebouwd. De belangrijkste provincies zijn met vierbaanssnelwegen met elkaar verbonden, waarbij telkens twee rijbanen in dezelfde richting voeren. In Thailand zijn er vijf wegencategoriën: Trok - smalle wegen zonder zijstraten, Soi - grotere straten waar autoverkeer mogelijk is, Thanon - hoofdwegen, doorgaande wegen - de belangrijkste transportwegen van het land en snelwegen. Eén snelweg loopt van Bangkok richting het oosten (Motorway 7) en een rondweg (Motorway 9) rondom Bangkok.

  Vereisten
  Als u in Thailand een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs is verplicht voor autoverhuur in Thailand. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Thailand zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Thailand geldt links rijden en rechts inhalen. De verkeersborden zijn meestal tweetalig in het Thai en Engels. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  De meeste personenauto´s in Thailand rijden op loodvrije benzine. Alleen bij grote tankstations kunt u met een creditcard betalen. In kleinere plaatsen moet u na het tanken contant betalen. Langs de snelwegen zijn de tankstations over het algemeen 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Thailand wordt tol geheven op de expressways.

  Parkeren
  In de grote steden is moeilijk een vrije parkeerplaats te vinden. De parkeerplaatsen worden met parkeerborden aangegeven. Het wordt aangeraden veilige parkeerplaatsen in hotels te gebruiken.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor het reizen naar bepaalde landen. Een in Thailand gehuurde auto mag het land niet verlaten. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur in Thailand is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.