Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN SLOVENIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Slovenië

  Algemene informatie
  Slovenië heeft een uitgebreid noord-zuid en oost-west snelwegennet. Hierdoor heeft u gemakkelijk toegang tot de buurlanden Oostenrijk en Italië. In de ene richting rijdt u naar de bergdorpen in de Alpen en in de andere richting rijdt u naar de kustplaatsen aan de Adriatische Zee. Eén van de populairste vakantiebestemmingen is bij het Meer van Bled, waar u in de wintermaanden kunt schaatsen en in de zomermaanden kunt zwemmen en varen.

  Vereisten
  Als u in Slovenië een auto wilt huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Voor autoverhuur in Slovenië geldt een maximumleeftijd van 73 jaar. Voor bestuurders tussen 70 en 73 jaar oud kan een extra toeslag verlangd worden. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Slovenië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Slovenië rijdt men rechts en de politie heeft het recht om verkeersboetes direct ter plaatse te innen. Verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  De meeste tankstations liggen aan de snelweg en zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend. De meeste tankstations in de steden zijn van maandag tot zaterdag geopend van 07.00 tot 20.00 uur.

  Tol
  Alle voertuigen die in Slovenië gebruik maken van de snelweg moeten een tolvignet hebben. Tolvignetten zijn verkrijgbaar bij grenskantoren en bij tankstations aan de grens.

  Parkeren
  In Slovenië kunt u parkeren in blauwe en witte zones. In de blauwe zone mag u maximaal 30 minuten gratis parkeren en in de witte zone mag u maximaal 2 uur parkeren. De zones worden door middel van blauwe of witte lijnen langs de kant van de weg aangegeven.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.