Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ROEMENIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Roemenië

  Algemene informatie
  Roemenië is een veelzijdig land dat een grote verscheidenheid aan vakantiebestemmingen biedt. De havenstad Conatanta ligt aan de Zwarte Zee en is een geliefde bestemming voor vele toeristen. Het legendaire Transsylvanië beslaat een groot deel van het noorden van Roemenië. Er zijn vele bergen in deze regio en autorijden kan een uitdaging zijn bij minder goed weer. Zorg ervoor dat u voldoende brandstof in uw tank heeft, want buiten de grote steden vindt u niet vaak tankstations.

  Vereisten
  Als u in Roemenië een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. De maximumleeftijd voor autoverhuur in Roemenië is 70 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Roemenië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Roemenië rijdt men rechts en trams moeten aan de rechterzijde worden gepasseerd. Voertuigen die van rechts een rotonde oprijden hebben voorrang. De politie kan boetes voor verkeersovertredingen ter plekke innen.

  Brandstof
  De meeste tankstations vindt u langs de wegen vlakbij steden.

  Tol
  U moet tol betalen als u over de Sydney Harbour Bridge wilt rijden en ook op een aantal snelwegen bij Brisbane. De tol kost rond de 1-2 euro. Er zijn ook alternatieve routes om de tol te omzeilen.

  Parkeren
  Voor gebruik van het Roemeense wegennet wordt tol geheven. De tol kunt u betalen bij postkantoren, grenskantoren en tankstations. De toltarieven bedragen circa 3 euro voor 7 dagen en circa 13 euro voor 30 dagen. Voor sommige bruggen over de rivier de Donau moet eveneens tol betaald worden.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.