Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN POLEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Polen

  Algemene informatie
  Er is circa 200.000 kilometer aan weg in Polen en deze wegen voeren u van de steden Warschau en Gdansk naar de afgelegen dorpen met kastelen en eeuwenoude cultuur. U vindt meersporige snelwegen in de hoofdstad Warschau en in de landelijke gebieden worden de wegen nog steeds verbeterd. Wees niet verbaasd als u op het platteland paard en wagen op de openbare weg tegenkomt en geef deze altijd voorrang.

  Vereisten
  Als u in Polen een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Voor sommige autocategoriën geldt een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Polen. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot 4 jaar.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Polen zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Polen hebben trams altijd voorrang en deze moeten aan de rechterkant gepasseerd worden. Voertuigen die van rechts komen, hebben voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,2.

  Brandstof
  Langs de snelwegen vindt u doorgaans elke 35 kilometer tankstations, die over het algemeen geopend zijn tussen 06.00 en 22.00 uur.

  Tol
  De snelwegen A1, A2 en A4 zijn tolwegen.

  Parkeren
  In Polen wordt geen parkeerschijf gebruikt. Parkeren binnen 10 meter van een zebrapad is niet toegestaan.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. U moet echter wel een ’Green Card Verzekering’ aanschaffen wanneer u de huurauto afhaalt. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.