Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN OMAN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Oman

  Algemene informatie
  In Oman zijn rond 5000 kilometer geasfalteerde wegen. De grote steden en ook de toeristische plaatsen zijn prima over verharde wegen te bereiken. De verkeersborden zijn tweetalig, in het Arabisch en in het Engels. Er is niet zoveel verkeer in Oman, zodat de rit met uw huurauto zeer ontspannen kan zijn.

  Vereisten
  Om in Oman een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Oman. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Oman zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Oman rijdt men rechts en verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. In het verkeer geldt een absoluut alcoholverbod.

  Brandstof
  De meeste tankstations in Oman bevinden zich langs de doorgaande wegen en zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend. Als u een langere autorit heeft gepland, neem dan voldoende brandstof mee.

  Tol
  In Oman zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  In de steden in Oman moet u doorgaans betalen voor parkeren. Engelstalige borden attenderen u op de werking van parkeerautomaten.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor het reizen naar bepaalde landen. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  U mag met uw huurauto in Oman niet naar andere landen reizen. Wilt u meer informatie over autohuur in Oman, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.