Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NOORD-IERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Noord-Ierland

  Algemene informatie
  Noord-Ierland is slechts 137 kilometer lang en 113 kilometer breed en deze compactheid maakt het mogelijk veel van dit deel van het eiland te zien in slechts een paar uur. Maar haast u niet, want daarvoor is Noord-Ierland te mooi. Bekijk de stranden aan de Atlantische kust, die door de golven gevormd zijn, of rij over de Causeway Coast & Glens, een eenvoudig te volgen route over het uitgebreide wegennet van Noord-Ierland. Wanneer u met uw autoverhuur in Noord-Ierland reist, bent u omgeven door adembenemende landschappen, vredig platteland en vele bestemmingen die u zeker moet bezoeken. Vergeet niet dat men in Noord-Ierland aan de linkerkant van de weg rijdt.

  Vereisten
  Als u in Noord-Ierland een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 23 jaar of ouder dan 70 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren voor autohuur een maximumleeftijd van 69 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderen tot 3 jaar moeten verplicht in een kinderzitje zitten en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Noord-Ierland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 45 km/h (30 mph)
  • Buiten de bebouwde kom 95 km/h (60 mph)
  • Snelwegen 110 km/h (70 mph)

  Verkeersregels
  In Noord-Ierland rijdt men links en u rijdt dus links een rotonde op. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 07.00 en 19.00 uur. In grote steden zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Noord-Ierland.

  Parkeren
  Er zijn parkeermeters waar u een parkeerticket kunt kopen dat u zichtbaar op uw dashboard moet leggen. Parkeren is niet toegestaan bij een rode lijn of een dubbele gele lijn.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Onze huurtarieven zijn inclusief afkoop van het eigen risico (CDW) en diefstalverzekering (TP), die u met korting krijgt. Wanneer u ter plaatse afkoop van het eigen risico aanschaft, betaalt u circa 12 tot 40 euro per dag. Een diefstalverzekering kost, wanneer u deze ter plaatse afsluit, circa 4 tot 7 euro per dag. Een aanvullende verzekering (Super CDW) kan u ter plaatse aangeboden worden, om het eigen risico tot een minimum te beperken. Aanvullende verzekeringsdekking is slechts mogelijk bij een aantal aanbieders en de tarieven kunnen zonder vooraankondiging gewijzigd worden.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel Noord-Ierland en Ierland gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is alleen beschikbaar tussen Dublin, Shannon, Galway, Cork, Waterford, Wexford, Killarny en Sligo. Voor deze one way autohuur wordt een extra toeslag geheven.