Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MONTENEGRO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Montenegro

  Algemene informatie
  Montenegro is een bergachtig land in het zuiden van Europa. Vanwege de geografische ligging is autoverhuur in Montenegro het ideale vervoermiddel om dit land te verkennen. In de hoofdstad Podgorica kunt u uw huurauto direct op het vliegveld afhalen. Goedkope huurauto´s in alle autocategorieën staan daar tot uw beschikking.

  Vereisten
  Om in Montenegro een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden dragen en kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Montenegro zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  In Montenegro rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Overdag moet met het dimlicht aan gereden worden.

  Brandstof
  Langs de kust vindt u voldoende tankstations. Als u onderweg bent in het binnenland, zult u minder tankstations tegenkomen.

  Tol
  In Montenegro wordt tol geheven voor gebruik van de Sozina-tunnel. De tol kan ter plaatse contant worden betaald.

  Parkeren
  In de hoofdstad Podgorica kunt u tegen betaling parkeren. Parkeert u langer dan de tijd op de parkeermeter of het parkeerticket, dan kan uw huurauto worden weggesleept.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in een bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.