Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MEXICO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Mexico

  Algemene informatie
  Mexico is een groot en veelzijdig land in Midden-Amerika. Met een huurauto in Mexico leert u dit land aan de Pazifische Oceaan, de Caribische Zee en de Golf van Mexico het beste kennen. Weet u al waar u uw huurauto wilt ophalen? In Mexico-Stad, Acapulco of Cancun? Wij bieden u overal locaties voor autoverhuur in Mexico.

  Vereisten
  Om in Mexico een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Mexico zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  In Mexico geldt rechts rijden en links inhalen. In Mexico-Stad mogen auto´s op één werkdag per week niet rijden. Afhankelijk van het laatste nummer op de nummerplaat van de auto geldt het rijverbod op één dag tussen maandag en vrijdag. Op een kruispunt heeft verkeer van rechts niet automatisch voorrang. Alleen als het op beide wegen even druk is, heeft verkeer dat van rechts komt voorrang.

  Brandstof
  Brandstof is in Mexico over het algemeen goedkoper als in Nederland. Tankstations vindt u in het gehele land.

  Tol
  In Mexico wordt op vele snelwegen tol geheven. De tol moet ter plaatse contant betaald worden.

  Parkeren
  Het is af te raden uw huurauto bij een geel gemarkeerde stoeprand te parkeren, want daar is parkeren verboden. Fout parkeren wordt bestraft met een hoge geldboete en uw auto kan worden weggesleept.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven in Mexico verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Het reizen naar andere landen, zoals bijvoorbeeld de USA, is niet toegestaan.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar in Mexico, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.