Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MAURITIUS

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Mauritius

  Algemene informatie
  Mauritius is een voormalige Britse kolonie en daarom rijdt men aan de linkerkant van de weg. De officiële voertaal op Mauritius is Engels, maar vanwege de banden met Frankrijk wordt nog veel Frans gesproken. Het wegennet op Mauritius is goed uitgebouwd en leent zicht uitstekend voor een rondreis over het eiland met autoverhuur op Mauritius.

  Vereisten
  Om op Mauritius een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Mauritius zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  Op Mauritius geldt links rijden en rechts inhalen.

  Brandstof
  In de steden op Mauritius zijn voldoende tankstations, maar deze zijn ´s nachts meestal gesloten.

  Tol
  Op Mauritius zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  In de steden Port Louis, Rose Hill, Curepipe en Quatre Bornes moet voor de meeste parkeerplaatsen betaald worden. De parkeertickets die u daarvoor nodig heeft, kunt u veelal bij tankstations kopen. Buiten de steden is parkeren doorgaans gratis.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur op Mauritius is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Het reizen naar andere landen met een huurauto is niet toegestaan.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.