Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MAROKKO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Marokko

  Algemene informatie
  Marokko ligt in het noord-westen van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Aan de lange kust zijn vele levendige badplaatsen met aangename stranden. Het bergachtige land heeft daarnaast woestijnen en vele oude cultuurschatten in de steden.

  Vereisten
  Om in Marokko een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 65 jaar voor autohuur.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Marokko zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40-60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Marokko geldt: rechts rijden en links inhalen. Verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang.

  Brandstof
  Brandstof is voor autoverhuur in Marokko relatief goedkoop. Buiten de steden zijn niet zo veel tankstations. In grote steden vindt u voldoende tankstations.

  Tol
  Op meerdere snelwegen in Marokko wordt tol geheven.

  Parkeren
  In Marokko is het gebruikelijk dat u tegen een kleine vergoeding een parkeerplaats toegewezen krijgt. Wanneer er een parkeermeter aanwezig is, is het raadzaam niet langer dan de aangegeven tijd te parkeren. Fout parkeren kan u een boete of een wielklem opleveren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met een huurauto in Marokko is reizen naar andere landen niet toegestaan.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.