Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN LUXEMBURG

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Luxemburg

  Algemene informatie
  Luxemburg heeft een uitstekend netwerk van snelwegen en secundaire wegen waarover u eenvoudig naar de aangrenzende landen België, Duitsland en Frankrijk kunt reizen. De wegen lopen tussen glooiende heuvels en leiden u met uw autoverhuur in Luxemburg naar één van de vele kastelen in dit kleine land.

  Vereisten
  Om in Luxemburg een auto te kunnen huren moet u minstens 23 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen kleiner dan 1,50 m moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Luxemburg zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Luxemburg rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Op smalle bergwegen moet die auto voorrang verlenen, die het makkelijkst kan uitwijken. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 07.00 en 20.00 uur.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Luxemburg.

  Parkeren
  Voor de meeste stadsparkeerplaatsen moet u bij een parkeermeter betalen, want vrije parkeerplaatsen zijn schaars in de steden van Luxemburg. In de blauwe zones kunt u met een parkeerschijf parkeren. Parkeerschijven kunt u verkrijgen bij de toeristeninformatie en het politiebureau. Leg de parkeerschijf zichtbaar op uw dashboard.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.