Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN KENIA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Kenia

  Algemene informatie
  Als u in Kenia geen gebruik wilt maken van de lokale Matatu (taxi`s), kunt u het beste een auto huren om zo flexibel mogelijk te blijven. Kenia is een voormalige Britse kolonie en daarom rijdt men aan de linkerkant van de weg. Vanwege de conditie van de weg raden wij u aan om voor het reizen in het binnenland een terreinwagen te huren. Een actuele wegenkaart is noodzakelijk en ´s nachts rijden wordt afgeraden.

  Vereisten
  Om in Kenia een auto te kunnen huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Kenia. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Kenia zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Kenia rijdt men links, maar bij kruispunten geldt de regel ’rechts voor links’. De politie in Kenia is bevoegd om boetes voor verkeersovertredingen direct te innen.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn 7 dagen per week geopend tussen 07.00 en 19.00 uur. Sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Kenia wordt doorgaans tol geheven bij tunnels en snelwegtrajecten, zoals bijvoorbeeld bij de N1 en de Chapman´s Peak Drive.

  Parkeren
  In de grote steden is het niet eenvoudig om een parkeerplaats te vinden. Wanneer u uw huurauto niet in een parkeergarage wilt parkeren, kunt u aan parkeerwachters vragen naar vrije parkeerplaatsen. Deze parkeerwachten zijn door de stad aangesteld en zijn te herkennen aan hun felgekleurde vesten. Als u uw huurauto weer ophaalt, moet u de parkeerwacht minstens 2 rand geven, omdat deze niet door de stad wordt uitbetaald.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Voor binnenlandse one way autohuur kunnen extra toeslagen gerekend worden. Wanneer wij uw aanvraag voor one way autohuur ontvangen hebben, nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. Uw boeking en de betaling ervan worden pas dan bevestigd, wanneer wij uw akkoord gekregen hebben. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.