Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ESTLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Estland

  Algemene informatie
  Het huidige wegennet in Estland is vrij uitgebreid, alhoewel er slechts enkele grote snelwegen zijn. In de afgelopen jaren heeft de regering schilderachtige toeristische routes ontwikkeld in samenwerking met de buurlanden. De "Via Baltica" loopt van het zuiden naar het westen van de hoofdstad Tallinn door Parnu naar Riga in Letland. De "Via Estonia" loopt van het zuiden naar het oosten van Tallinn naar de Russische grens. De "Via Hansa" snelweg loopt evenwijdig aan de zuidelijke kust van de Golf van Finland naar Narva en St. Petersburg.

  Vereisten
  Om in Estland een auto te kunnen huren moet u minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen voor autoverhuur in Estland. Kleine kinderen moeten in een kinderzitje worden vervoerd.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Estland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Estland rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. In het verkeer geldt een absoluut alcoholverbod.

  Brandstof
  Benzine is verkrijgbaar in de grote steden en langs de grote snelwegen. In minder druk bevolkte regio´s zijn er minder tankstations. Loodvrije benzine is overal verkrijgbaar.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Estland.

  Parkeren
  Sommige delen van Estland kennen een ’Betalen en tonen’ parkeersysteem, waarbij u een parkeerschijf of parkeerticket moet aanschaffen en zichtbaar op uw dashboard moet laten zien. Fout geparkeerde auto´s krijgen een wielklem.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Huurauto´s kunnen worden afgehaald en teruggebracht op verschillende verhuurlocaties in de stad Tallinn zonder extra toeslag te betalen. Voor one way autohuur tussen Tallinn en de steden Tartu, Parnu en Narva wordt een toeslag variërend van 70 tot 80 euro gerekend. One way autohuur naar andere steden is op aanvraag beschikbaar en daarvoor geldt een toeslag van 0,40 euro per kilometer.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur naar Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Litouwen en Zweden kan worden geregeld tegen betaling van een extra toeslag.