Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN DOMINICAANSE REPUBLIEK

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Dominicaanse Republiek

  Algemene informatie
  Met autoverhuur in de Dominicaanse Republiek heeft een prachtig landschap dat u het beste met een huurauto kunt ontdekken. Een goede wegenkaart is erg handig, want de bewegwijzering is niet overal even goed. ´s Nachts autorijden wordt afgeraden, vanwege de soms slechte staat van de weg, het ontbreken van straatverlichting of voetgangers en dieren op de weg.

  Vereisten
  Als u in de Dominicaanse Republiek een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 65 jaar om een auto te kunnen huren. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in de Dominicaanse Republiek zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 60 km/h
  • Snelwegen 80 km/h

  Verkeersregels
  In de Dominicaanse Republiek rijdt men rechts en op gelijkwaardige kruisingen heeft verkeer dat van rechts komt voorrang.

  Brandstof
  In de Dominicaanse Republiek vindt u voldoende tankstations en deze zijn over het algemeen ook in de avonduren geopend.

  Tol
  Op de snelwegen in de Dominicaanse Republiek wordt tol geheven. De hoogte van de tol is afhankelijk van het aantal afgelegde kilometers.

  Parkeren
  In de grotere steden in de Dominicaanse Republiek is het niet altijd eenvoudig om een parkeerplaats te vinden. Het wordt aangeraden om uw huurauto op een bewaakte parkeerplaats te parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te mogen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Het is niet toegestaan om met uw huurauto in de Dominicaanse Republiek naar andere landen te reizen. Indien u meer informatie wilt over autoverhuur in de Dominicaanse Republiek, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.