Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN CYPRUS

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Cyprus

  Algemene informatie
  Bergen, zandstranden, heuvels en een rostachtige kustlijn zijn allemaal te vinden op dit eiland. Cyprus is een populair wintersportoord aan het worden, want op meerdere plekken vindt u wintersportgebeiden. Het grootste deel van het eiland kunt u per auto verkennen. Hou er echter rekening mee dat men op Cyprus aan de linkerkant van de weg rijdt.

  Vereisten
  Om op Cyprus een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 3 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurders hanteren een maximumleeftijd voor autohuur van 75 jaar. Voorin zijn veiligheidsgordels verplicht en kinderen moeten tenminste 5 jaar oud zijn om voorin de auto te mogen zitten. Kinderstoeltjes zijn verplicht voor kinderen tot 5 jaar.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden op Cyprus zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  Voor autoverhuur op Cyprus geldt: links rijden en rechts inhalen. Bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang.

  Brandstof
  De meeste tankstations vindt u alleen in de grotere steden op Cyprus. Een gallon loodvrije benzine kost ongeveer 2,50 euro.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen op Cyprus.

  Parkeren
  In de stadscentra vindt u parkeermeters waar u 1 uur kunt parkeren. Wanneer u een dubbele gele lijn op de stoeprand ziet, is parkeren ten alle tijden verboden. Een enkele gele lijn op de stoeprand betekent een plaats voor laden en lossen en geen parkeerplaats.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar en kost ongeveer 15 euro extra. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.