Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN CHILI

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Chili

  Algemene informatie
  Het wegennet van Chili omvat circa 80.000 kilometer, waarvan een deel van het meest bekende en langste stuk snelwegvan de wereld: de Panamericana-snelweg. Met uw huurauto heeft u de gelegenheid om Chili van noord tot zuid te ontdekken. Rijdt u van de Atacamawoestijn in het noorden tot aan Patagonië-Vuurland in het zuiden.

  Vereisten
  Als u in Chili een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Het Nederlandse rijbewijs wordt erkend, maar het is aan te raden ook een internationaal rijbewijs mee te nemen. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar voor autoverhuur in Chili. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Chili zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Chili rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Tijdens het rijden is roken en telefoneren zonder handsfree niet toegestaan. Het is belangrijk altijd uw rijbewijs, autohuurcontract en verzekeringspapieren bij u te hebben.

  Brandstof
  Tankstations in Chili zijn over het algemeen geopend tussen 08.00 en 20.00 uur.

  Tol
  Op vele wegen in Chili wordt tol geheven, die met een electronisch apparaat (TAG) worden betaald. Zorgt u ervoor, dat uw huurauto met zo´n apparaat is uitgerust.

  Parkeren
  In Chili moet u aan de rechterkant van de weg parkeren. Parkeerplaatsen zijn in Chili soms kleiner dan gebruikelijk. Een gele lijn langs de weg betekent een parkeerverbod.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is in Chili beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Sommige one way autohuur is beperkt tot een toeslag van 1.588 USD en daarvoor kan een minimale duur van de autohuur voorgeschreven zijn. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.