Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN CANADA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Canada

  Algemene informatie
  Doordat Canada in het koloniale verleden zowel bij Frankrijk als bij Groot-Brittannië hoorde, merkt u in Canada nog altijd veel van deze twee culturen. Tot dat overal het rijden aan de rechterkant van de weg werd ingevoerd, reden de Canadezen in de Franse regios´s Ontario en Québec aan de rechterkant van de weg, terwijl in de rest van Canada dat bij Groot-Brittannië hoorde, nog links werd gereden. Door het invoeren van de uniforme regel van rechts rijden, is het verkeer in Canada een stuk overzichtelijker geworden.

  Vereisten
  Voor het huren van autoverhuur in Canada moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Canada zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80-90 km/h
  • Snelwegen 100-110 km/h

  Verkeersregels
  De verkeersregels in Canada komen grotendeels overeen met die in Europa. In Canada rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang.

  Brandstof
  Brandstof is in Canada doorgaans goedkoper als in Nederland. Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 06.00 en 22.00 uur. In grote steden zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Canada wordt op de 108 kilometer lange snelweg 407ETR tol geheven. Op de ETR (Express Toll Route) zijn geen tolpoortjes; de tol wordt bij het oprijden en verlaten van de snelweg via een tolkastje of door automatische nummerplaatherkenning berekend. De hoogte van de tol is afhankelijk van het moment van de dag.

  Parkeren
  Iedere provincie in Canada heeft zijn eigen parkeerregels. Parkeren is in de meeste grote steden relatief duur. De beste optie is om uw auto aan de rand van de stad te parkeren en met het openbaar vervoer verder te reizen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt naar de USA gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar de USA. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar de USA wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is in Canada beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.